Fotbal international Zinedine Zidane a povestit cum a ajuns Luka Modric să poarte tricoul cu numărul 10 la Real Madrid

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Zinedine Zidane, antrenorul care a câştigat trei Ligi ale Campionilor cu Real Madrid, a povestit cum a ajuns tricoul cu numărul 10 la Luka Modric. 



"După ce am preluat-o pe Real Madrid, mi-am dat seama că numărul 10 era un tricou ca oricare altul. Aşa devenise. Cu toate astea, eu cred că trebuie purtat de un jucător special, de un model de excelenţă, un fotbalist la care alţii se uită cu respect, un fotbalist care îi inspiră pe alţii. 

Am stat în faţa grupului, în vestiar, şi i-am întrebat pe jucători cine ar trebui să îl poarte. Le-am spus că tricoul va aparţine unui jucător care evoluează aproape fără greşeală şi la care se uită toţi când meciurile cheie devin dificile. Că va aparţine jucătorului pe care îl caută toţi să îi paseze. 

Când am terminat, toţi jucătorii se uitau la Luka Modric", a declarat Zidane, conform unei postări pe Facebook a lui Fabrizio Romano, celebrul jurnalist italian specializat pe transferuri. 

Zidane a povestit şi cum a ajuns să poarte el numărul 5 

"Numărul 10 îi aparţinea lui Figo. Preşedintelui Perez îi plăceau numerele clasice în teren, de la 1 la 11. Spunea atunci că noi nu jucăm fotbal american. Doar cifra 5 era liberă, duoă retragerea lui Sanchis, aşa că m-a rugat să îl port eu şi am zis DA din prima zi. În final, însă, relaţia mea cu numărul cinci a devenit puternică, parte din istoria lui Real Madrid", a declarat Zidane, citat de Mundo Deportivo. 

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: 10 fotbal luka modric real madrid tricou zidane




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel