Superliga Romaniei „Zici că eram pe timpul Răscoalei de la Bobâlna”. Șumudică, amuzat de numărul de spectatori care au intrat pe teren, în meciul Kosovo - România

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa națională a României a reușit să învingă Kosovo în primul meci din Liga Națiunilor, scor 3-0.



Meciul desfășurat în Priștina nu a fost unul deloc liniștit, peste 13.000 de spectatori kosovari huiduind imnul național al țării noastre. De asemenea, în timpul desfășurării partidei, mai mulți fani au intrat pe teren, întrerupând jocul în repetate rânduri. Totuși, scorul favorabil i-a făcut pe „tricolori” să treacă peste aceste momente din joc.

Marius Șumudică: „Intra fiecare când voia. Aiuritor”

„Bravo, România, bravo, Mircea Lucescu! Simplu și la obiect, scorul putea fi mult mai mare, ceea ce este lăudabil pentru toți cei implicați în proces. Totuși, nu înțeleg cum, Doamne iartă-mă!, puteau invada acei spectatori terenul. A fost un meci internațional, organizat la nivel înalt, nu la liga a cincea.

Zici că eram pe timpul Răscoalei de la Bobâlna (n.red răscoala din 1437-1438 din Transilvania), intra fiecare când voia. Aiuritor. Se putea întâmpla o dramă, să intre vreunul cu cine știe ce... În fine, bine că am învins, ne dorim cu toții să continuăm pe această linie”, a declarat Marius Șumudică, potrivit gsp.ro.

Golurile partidei au fost marcate de Dennis Man (min. 40), Răzvan Marin (min. 51/penalty) și Denis Drăguș (min. 82).

România întâlnește reprezentanta Lituaniei în această seară, în al doilea meci din Liga Națiunilor, de la ora 21:45, pe stadionul „Steaua” din București.

Ce a spus Mircea Lucescu în privința primirii ostile din Kosovo

„Să ne înțelegem că e și vina noastră, pentru că am făcut niște provocări, acasă, care nu-și aveau rostul. Provocările care se fac acasă se răsfrâng asupra echipei și asupra imnului României. Din punctul ăsta de vedere aș vrea ca oamenii noștri să se apropie de fotbal și de fenomen într-un alt mod de a se comporta, cu un respect pentru oamenii de pe teren, cu un respect pentru absolut toată țara până la urmă. 

Un grup de 10 care fluieră, că așa li se pare lor, trebuie să știe că există pe urmă... Că toate astea se răsfrâng asupra...Știam că va fi așa, ne-am pregătit pentru asta. Am încercat și i-am avertizat că ultimele minute nu se joacă cu tehnica, nici cu fizicul, ci cu inteligența. Din păcate am căzut în capcana lor a provocărilor și am luat cartonaș și putem plăti pentru toate astea. 

Le-am spus că vor fi provocați și le-am spus să nu răspundă în vreun fel. Jucătorii se așteptau la provocări, știau că se va întâmpla. Noi ne comportăm așa cum trebuie să ne comportăm, reprezentăm România și trebuie să fim demni. Așa s-a întâmplat, au fost demni și au ținut mâna pe inimă, demni reprezentanți ai țării în aceste condiții dificile. Noi eram pregătiți pentru a juca și a câștiga acest meci”, a declarat selecționerul Mircea Lucescu, la conferința de după meciul Kosovo - România.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel