Superliga Romaniei Zeljko Kopic, analiză a noului sezon al Superligii

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul echipei Dinamo București a analizat startul de sezon, după disputarea a opt etape din noua stagiune.



Echipa condusă de croatul Zeljko Kopic are un start de sezon foarte bun, înregistrând trei victorii, trei remize și două înfrângeri în noul sezon al Superligii. Înfrângerile „câinilor roșii” au venit împotriva a două formații care se află, și ele, în fruntea clasamentului, respectiv CFR Cluj, scor 2-3, și „U” Cluj, scor 0-1. Clujenii conduși de Dan Petrescu se află pe locul 4 în Superliga, în timp ce elevii lui Neluțu Sabău sunt liderii clasamentului.

Zeljko Kopic: „După opt etape, cred că trebuie să fim mulțumiți”

După opt etape disputate, jucătorii dinamoviști se clasează pe a șasea poziție, cu 12 puncte, la o distanță de șase puncte față de lider. Antrenorul „alb-roșilor” s-a declarat mulțumit de începutul de sezon, spunând totuși că există o serie de lucruri pe care trebuie să le îmbunătățească în continuare la echipă.

„La acest moment, putem fi mulțumiți. Ultimul meci disputat cu cei de la Cluj a fost unul bun, am avut momente foarte bune și am simțit că am avut ocazia să obținem ceva din acel joc. Dar, în regulă, cu cele 12 puncte pe care le avem acum, avem 50% din punctele posibile.

După opt etape, cred că trebuie să fim mulțumiți. Programul nu a fost ușor în aceste opt etape, plus meciul de cupă împotriva Voluntari. Simt că în club, în jurul clubului, sunt multe lucruri pozitive. Și toată lumea vede o îmbunătățire în modul în care jucăm, în mentalitatea noastră, în caracterul echipei. Și pentru mine este foarte important să avem acest punct de plecare pentru meciurile următoare. Desigur, avem multe, multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim, să le dezvoltăm. Dar în acest moment cred că mergem în direcția bună.

În ultimele șase luni am avut perioade grele, momente dificile. Dar am supraviețuit. Acesta a fost pentru mine o provocare uriașă. Și pentru mine a fost foarte, foarte important să gestionez toată această situație. Și știu că, chiar și în acea perioadă, am făcut unele îmbunătățiri, că am avut câteva meciuri bune, dar nu am avut această consistență. Acum, de la primul antrenament, de la începutul noului sezon și în Slovenia pentru cantonamentul de pregătire, am lucrat mult la partea noastră ofensivă. Dar știi că am lucrat și înainte la asta.

Vreau să îmbunătățesc această parte a jocului nostru cât de mult posibil. Dar, de asemenea, am semnat câțiva jucători despre care simt că le este mai ușor să se adapteze acestui stil de joc. Și știi că atunci când pui toate aceste lucruri mici împreună, unii jucători care s-au alăturat clubului, alți jucători care, cu multe antrenamente, și-au îmbunătățit nivelul, cred că și în club este o energie diferită pentru toată lumea.

Este mult mai ușor să trăiești și să lucrezi după acest sezon dificil. Nu doar ultimul sezon, ci și ultimele câteva sezoane la Dinamo nu putem spune că au fost la un nivel foarte bun. Cred că toate departamentele din club încearcă să se îmbunătățească. Ei depun multă energie și, atunci când iei toate acestea împreună, cred că putem vedea îmbunătățirea pe teren.”, a spus antrenorul „câinilor roșii”.

„Am fost foarte mulțumit de toți jucătorii care au jucat împotriva U Cluj”

Când vorbim despre primul meci împotriva CFR, am început pregătirea cu o săptămână mai târziu, chiar cu 10 zile mai târziu din cauza unor lucruri, pentru că am jucat acel baraj împotriva Csiksereda. Știam că împotriva CFR nu vom fi complet proaspeți, pentru că nu am vrut să compromit pregătirea de vară și toate planurile noastre pentru următoarele șase luni până în iarnă doar pentru acest prim meci. Știam că vom avea probleme cu prospețimea, și în prima repriză am fost buni, foarte buni.

În a doua repriză am avut câteva probleme și câțiva jucători tineri au intrat pe teren, și nu este ușor să joci primul meci împotriva CFR-ului, cu mulți jucători de echipă națională și multe schimbări de calitate introduse pe teren. Nu este ușor să joci toate cele 90 de minute plus, dar am fost din nou mulțumit de multe lucruri din acel prim meci. Desigur, când ai 2-0, știi că ai jucat un fotbal bun și vrei să iei ceva, trei puncte sau un punct, și nu te simți bine când pierzi jocul. Dar acel meci mi-a arătat că suntem pe drumul cel bun, că trebuie să continuăm și că rezultatele vor veni.

În meciurile următoare, am demonstrat că acel meci împotriva CFR nu a fost o coincidență, că am marcat două goluri și că am avut perioade foarte bune. Desigur, acum putem vorbi despre cum Hakim nu a fost cu noi împotriva U Cluj, Denis Politic, Petru, Maxime. Pentru noi sunt jucători importanți, cu tot respectul pentru toți cei care au jucat în acel meci, dar, din nou, când ai mai multe opțiuni, poți să îmbunătățești puțin lucrurile, poți face alte schimbări și așa mai departe. Dar am fost foarte mulțumit de toți jucătorii care au jucat împotriva U Cluj.

Uneori ai nevoie de puțin noroc, când vezi cum am primit acel gol, am fost cu adevărat ghinioniști, a fost al doilea de acest gen, unul similar am primit împotriva Poli Iași, tot dintr-o deviere. Am marcat împotriva Universității Craiova unul asemănător, dar, din nou, pentru mine a fost important că, din primul moment, din prima secundă, am început să jucăm cu multă posesie, cu multe acțiuni ofensive, cu presiune înaltă, presiune medie. Nu am oferit prea multe șanse adversarului și cred că a fost, de asemenea, un joc bun.”, a mai declarat Zeljko Kopic, pentru Radio 1948 Dinamo.

Superliga revine pe 13 septembrie, după o pauză datorată evoluției echipelor naționale de fotbal în diverse competiții.

VEZI AICI Programul etapei a 9-a și DE CE Dinamo cere schimbarea orei de desfășurare a meciului din a 9-a etapă a Superligii

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel