Fotbal international Xavi, antrenorul Barcelonei, critică aglomerarea calendarului competiţional. Soluţie pentru evitarea accidentărilor grave

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Xavi a venit cu o soluţie pentru evitarea accidentărilor grave ale jucătorilor, din cauza numărului mare de meciuri. 



Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, spune că un calendar refăcut, cu o singură pauză internaţională, ar putea rezolva problemele legate de timpul de călătorie şi accidentările cu care se confruntă mulţi jucători, scrie Reuters.

Portarul Barcelonei, Marc-Andre ter Stegen, s-a accidentat săptămâna trecută la antrenamentul naţionalei Germaniei, la fel ca mijlocaşul Gavi, care a suferit o ruptură de ligamente în meciul Spaniei contra Georgiei, din preliminariile EURO 2024.

"Un număr mare de meciuri la echipele de club şi la naţionale provoacă multe accidentări. Cred că FIFA se gândeşte deja la asta, iar una dintre soluţii ar fi ca jucătorii să aibă ca timp de joc nouă luni la club, două luni pentru naţională, şi o lună de vacanţă. Aşa s-ar evita şi călătorii dese şi foarte lungi, gândiţi-vă că fundaşul Uruguayului, Ronald Araujo, sau atacantul Braziliei, Raphinha au avut călătorii de 13 - 14 ore până în ţările lor, s-au întors abia ieri, nu s-au odihnit deloc. Toate cluburile suferă din aceste cauze, nu doar noi", a arătat Xavi.

FC Barcelona îi are indisponibili pentru partida cu Rayo Vallecano de sâmbătă pe Gavi şi Marc-Andre ter Stegen şi sunt incerţi Joao Cancelo, Frankie De Jong şi Sergi Roberto.

Catalanii sunt momentan pe locul 3 după 13 etape, cu 30 de puncte, la 4 puncte de liderul Girona, scrie Agerpres. 

Gavi ratează tot sezonul după ce s-a accidentat la naţională 

Mijlocaşul spaniol Pablo Paez Gavira Gavi, de la FC Barcelona, a suferit o ruptură completă de ligament încrucişat anterior la genunchiul drept şi o leziune la meniscul extern în meciul Spaniei cu Georgia (3-1), disputat duminică la Valladolid în preliminariile EURO 2024, a anunţat clubul catalan, citat de EFE.

Leziunea ar putea pune capăt sezonului pentru Gavi, care conform unor experţi ar urma să fie indisponibil circa opt luni. Jucătorul se va opera la genunchi în următoarele zile.

Gavi, 19 ani, s-a accidentat în minutul 23, când a făcut o preluare pe piept a balonului şi s-a răsucit să pornească spre poartă, iar genunchiul i s-a blocat. Anterior el fusese ţinta unui atac din spate al unui jucător georgian.

În acest sezon, Gavi a disputat 15 meciuri la Barca (13 ca titular), dintre care 12 în La Liga şi trei în Liga Campionilor. De la debutul său la Barcelona, în august 2021, Gavi a strâns 111 meciuri, 89 ca titular, în care a marcat şapte goluri şi a oferit 13 pase de gol. În 2022, el a cucerit trofeul Golden Boy.

Anul trecut la Cupa Mondială 2022 din Qatar, Gavi a devenit al doilea cel mai tânăr jucător de la debutul lui Pele la CM 1958.

'Este un moment foarte dificil pentru Gavi, Barcelona, echipa naţională şi pentru mine, e ca şi cum am fi pierdut meciul", a declarat selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, în conferinţa de presă de duminică. "Aceasta este partea urâtă a fotbalului. Îmi pare foarte rău. Aceasta este cea mai amară victorie pe care am trăit-o vreodată în viaţa mea, a adăugat De la Fuente.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel