Superliga Romaniei Viorel Moldovan spune care e singura problemă între el și Marius Șumudică

Data publicării:
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Președintele clubului de fotbal FC Rapid a vorbit din nou despre relația sa cu antrenorul Marius Șumudică.



Problema între Moldovan și Șumudică rămâne faptul că sunt ambii luptători

„Probleme nu sunt, nu au fost niciodată între mine și Marius. E o singură problemă între noi, suntem luptători și ne dorim binele acestui club și vrem ca Rapid să progreseze, să revină unde îi este locul. Ne dorim foarte mult acest lucru, suntem pe aceeași direcție”, a spus Viorel Moldovan la emisiunea „Suflet de rapidist”.

Cum au început, de fapt, contrele între cei doi oficiali giuleșteni

Înainte ca Rapidul să primească vizita Oțelului în Giulești, antrenorul Marius Șumudică declara că o remiză pe teren propriu nu ar reprezenta un rezultat negativ, în timp ce președintele clubului, Viorel Moldovan, dorea ca jucătorii „alb-vișinii” să obțină prima victorie „acasă”.

După remiza albă (0-0) dintre cele două echipe, Moldovan a avut o declarație care l-a „dezgustat” pe Marius Șumudică: „În ziua de azi, în fotbal faci diferența în duelurile unu contra unu, să câștigi duelul cu adversarul direct. Nu prea am reușit acest lucru, parcă suntem infanterie ușoară, dar una peste alta este un punct”, a spus Moldovan, după meciul din a XI-a etapă a Superligii.

Lui „Șumi” nu i-a plăcut deloc remarca lui Moldovan cu privire la infanteria ușoară, astfel că nu s-a abținut în a-și expune părerea după duelul cu oțelarii: „N-o înțeleg nici eu. Ce să zic? Nu mi-a căzut bine declarația lui Viorel Moldovan cu infanteria ușoară. E părerea lui Viorel, e președintele clubului. Într-un final îl respect, dar nu mi se pare ok să avem astfel de intervenții la adresa jucătorilor și antrenorului.

Nu stau să comentez. Îl respect, e colegul meu, dar am plecat puțin dezgustat când am văzut declarația. Am întâlnit o echipă grea, o echipă omogenă care joacă de doi ani împreună. Au același antrenor de 3-4 ani. 

Indiferent de care sunt metodele lui Dorinel, iată că aceste metode sunt ok. Ele scot maximum. Mă uitam pe parametri fizici, au fost mult peste noi. Dar cursul jocului, în timpul jocului nu mi-am dat seama”, a spus Șumudică.

La rândul său, Moldovan a revenit cu o nouă declarație în care îi transmite antrenorului faptul că nu trebuie să îi interpreteze afirmațiile ca fiind în detrimentul echipei, ci ba din contră.

 

Viorel Moldovan: „Sunt sătul de atâtea plânsete, să terminăm”

„Nu ar trebui să fie deranjat, nu este o ofensă ceea ce am spus eu. Infanteria ușoară este o unitate militară specializată de operațiuni rapide și sensibile. Este concepută pentru a lupta în terenuri dificile și pentru a efectua misiuni care necesită multă mobilitate.

Spre deosebire de infanteria grea, sau mecanizată, ceea ce mi-aș dori să devenim noi, rolul infanteriei ușoare cuprinde misiuni de recunoaștere, contraatacuri rapide și operațiuni de infiltrare. Până la urmă, n-ar fi fost rău chiar să fim o infanterie ușoară.

Deci nu știu de ce s-au ofuscat băieții și chiar Marius Șumudică. Există colaborare, nu există probleme. Dar ce ofensă am făcut? Din calitate de președinte, nu pot să îmi exprim părerea? Dimpotrivă,cred că am făcut niște aprecieri rezonabile. Nu am jignit băieții, antrenorul. Nu am discutat cu vestiarul, trebuie să le explic și lor infanteria ușoară. Sper să devenim o infanterie mecanizată, cu echipamente grele, blindate.

Infanteria ușoară înseamnă echipament mai lejer, dar este o componentă militară foarte importantă. În momentul de față, suntem o infanterie ușoară. Ne supărăm așa de rapid. Există această frustrare vizavi de rezultate. Nu consider absolut deloc că am lezat, o să le treacă, îi susțin în continuare. Hai să demonstrăm la Botoșani că suntem o infanterie grea. Sunt sătul de atâtea plânsete, să terminăm.

Trebuie să demonstrăm în teren. Am o relație foarte bună cu Șumudică, nu există niciun inconvenient. Am participat la aproape toate antrenamentele. Nu trebuie să plângem atâta. Să fim bărbați. Din punctul meu de vedere, relația cu Marius Șumudică este foarte ok”, a declarat Viorel Moldovan, citat de Fanatik.

Rapid face deplasarea la Botoșani în a XII-a etapă a Superligii, meci programat duminică, 6 octombrie, începând cu ora 18:15.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel