Superliga Romaniei Viorel Moldovan: Este un blocaj la anumiţi jucători. Nu e normal să fim dominaţi pe teren propriu

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FC Rapid a remizat, scor 2-2, cu Sepsi OSK, în etapa a IV-a a Ligii 1. Giuleştenii rămân astfel fără victorie după primele 4 etape din acest sezon şi au acumulat doar 3 puncte. 



Viorel Moldovan, preşedintele FC Rapid, spune că unii jucători sunt "blocaţi" şi transmite un avertisment şi antrenorului Neil Lennon. "Nu e normal să fim dominaţi pe teren propriu", a transmis Moldovan. 

"Trebuie mult mai mult, mai ales pe faza ofensivă. Nu e normal ca toate echipele să vină, să controleze jocul şi să ne domine pe teren propriu. Trebuie puţin să ne gândim vizavi de multe lucruri. Nu aş vrea să intru în detalii, pentru că ceea ce am văzut m-a dezamăgit foarte mult, chiar dacă am avut anumite momente când am mai încercat. Dar au fost foarte puţine. Nu aş vrea să intru în detalii tactice. 

Este şi un blocaj, lucru pe care l-am constatat la anumiţi jucători. Ne pierdem foarte uşor personalitatea şi nu reuşim să propunem mai mult. Ca şi atitudine, ca şi intenţie, ca şi dorinţă, nu am ce să le reproşez băieţilor, dar ca şi fotbal, ăsta e adevărul. Propunem un fotbal cu pipeta în momentul de faţă, ceea ce nu e suficient la Rapid Bucureşti. Vrem mai mult. Vrem să fim o echipă dominantă. Noi în momentul de faţă nu avem acest concept. Trebuie să regândim anumite aspecte. 

Răutatea, până la urmă, există. Poate trebuie să vedem altceva. Dar nu vreau să discut despre aceste aspecte cu presa, nu vreau să discut din punct de vedere al conceptului tactic. Jocul este îngrijorător. Nu este suficient! 

Nu vreau să discut personal despre jucători. Până la urmă, un atacant depinde de jocul colectiv al echipei, de modul în care funcţionează echipa, de modul în care este pus în evidenţă. Da, sunt atacanţi care nu au nevoie de prea multe situaţii pentru a marca. Am avut ocazia de a face 3-1 prin Jambor, nu am reuşit, după care am fost egalaţi. Dar vreau să vorbesc per total vizavi de ceea ce am văzut în teren, ca şi joc propus. Un atacant depinde de buna funcţionare a angrenajului. Trebuie să fie la terminarea acţiunilor colective. Noi nu avem în momentul de faţă un joc consistent şi asta mă îngrijorează foarte mult. 

Nu regret că am venit preşedinte la Rapid, Doamne fereşte. E o cinste, o onoare, să fiu preşedinte la Rapid. Sunt momente dificile, trăim o perioadă grea. Am început campionatul execrabil. Am putea găsi circumstanţe, dar nu vreau să mă leg de niciun alibi. Sper ca staff-ul să reuşească să redea starea de spirit necesară jucătorilor pentru a ieşi din acest moment delicat. Au mai fost perioade, sunt perioade în viaţa unui club când lucrurile nu funcţionează. E adevărat, nu se câştigă la Rapid de vreo 14 etape, cu cea de azi. În afara victoriei cu FCSB", a declarat Viorel Moldovan. 

Adrian Mutu şi Marius Şumudică au fost prezenţi la meci 

Fanii din Giuleşti i-au scandat minute în şir numele lui Marius Şumudică, dar au cerut şi demisia antrenorului nord-irlandez Neil Lennon. 

"Poate pentru unii contează, dar pentru mine nu. Nu mă interesează acest aspect. Şumudică e binevenit oricând la meciurile Rapidului, e rapidist, poate să meargă oriunde, să vadă orice joc. Nu mai vorbesc aici în Giuleşti. Ştim atitudinea lui, ştim că participă în calitate de analist la emisiuni, e liber să vorbească. E opinia lui, nu am nicio problemă. 

Adrian Mutu a fost antrenor la Rapid, de ce să nu vină la meciuri? Acum, normal, suporterii îl apreciază pe Şumudică, îi scandează numele. Dar eu nu mă gândesc la lucrurile astea, ci la jocul echipei. La ce putem face noi ca să îmbunătăţim lucrurile şi să propunem un fotbal de calitate. E greu. Cu ce propunem în momentul de faţă, nu e suficient. 

Reacţia fanilor e îndreptăţită. Presiune la Rapid a fost tot timpul. Lumea nu are răbdare. E un club obişnuit să câştige. Suporterul rapidist înţelege foarte bine fenomenul, e exigent şi e normal să fie dezamăgit", a mai declarat Moldovan. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel