Echipa nationala Vine Dorinel Munteanu la naționala României? Răspunsul clar al „Neamțului”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul oțelarilor a ținut să explice dacă există posibilitatea de preluare a echipei naționale de fotbal a României, după plecarea lui Edi Iordănescu.



Ultimul meci al celei de-a doua etape a noului sezon al Superligii, Oțelul Galați - Farul Constanța, s-a încheiat cu o remiză albă (0-0), pe stadionul „Oțelul” din Galați. Atât constănțenii, cât și gălățenii au avut șanse de a marca, dar fără succes în final.

Foști „tricolori” și jucători de seamă ai României, ambii antrenori ai echipelor care s-au înfruntat luni seară reprezintă variante pentru preluarea echipei naționale, după ce FRF a anunțat că Edward Iordănescu nu va mai continua pe banca tehnică a formației „tricolore”.

Dorinel Munteanu: „Eu deocamdată am treaba mea la Galați”

Întrebat ce părere are despre o potențială conducere a echipei naționale de fotbal a României, Dorinel Munteanu a răspuns clar că, în acest moment, își continuă proiectul început la Galați, unde a reușit să promoveze succesiv din a patra ligă. Totuși, cel mai convocat „tricolor” din istoria naționalei țării noastre a lăsat să se înțeleagă că nu refuză în totalitate o astfel de responsabilitate în viitor.

„Sincer, nici nu m-a surprins și nici nu vreau să comentez (n.r. despre plecarealui Edi Iordănescu de la națională). Sunt oamenii de la Federație care decid, practic nu a fost o problemă pentru mine. Sunt numai speculații, normal un antrenor trebuie să îndeplinească criteriile impuse de federali.

Până acum au ales bine, cel puțin pe ultimul. Nu mă gândesc, sincer. Fiecare antrenor își dorește să fie la echipa națională, eu deocamdată am treaba mea la Galați. Poate o să-mi vină și mie vremea, dar acum sunt antrenorul echipei Oțelul Galați și punct”, a spus Dorinel Munteanu. 

CITEȘTE ȘI Gică Hagi, o posibilă preluare a echipei naționale? Reacția antrenorului privind plecarea lui Edi Iordănescu

 

„Sunt în căutarea formulei ideale, dar și în căutarea de jucători”

Despre meciul de luni seară cu elevii lui Gică Hagi, antrenorul dunărenilor a recunoscut că jucătorii săi au fost surclasați în prima repriză a meciului, când constănțenii au avut multiple șanse de a marca, dar în cea de-a doua parte oțelarii au evoluat mai bine, încercând să fie mai agresivi.

„Am avut o primă repriză foarte modestă, i-am lăsat să ne pună probleme. În repriza a doua ne-am revenit, am încercat să fim mai agresivi. Au fost periculoși, dar cred că acest egal este meritat. Ambele echipe puteau să marcheze. Nu pot să fiu supărat pe acest rezultat de egalitate.

Sunt în căutarea formulei ideale, dar și în căutarea de jucători. Ne mai trebuie jucători, dar sunt convins că voi mai aduce doi, trei jucători. O să fie un sezon foarte greu, deocamdată am avut un meci acasă cu o echipă foarte bună. Îmi felicit echipa mai ales pentru repriza a doua. Acest punct va fi foarte util pentru meciul cu FCSB.”, a mai spus Dorinel Munteanu, după meciul de luni seară.

Pentru Oțelul Galați urmează o întâlnire cu echipa campioană a Superligii, vineri, 26 iulie. Meciul din deplasare va avea loc pe stadionul „Steaua” din București, începând cu ora 22:00.

Elevii lui Gică Hagi vor evolua pe teren propriu, în fața celor de la FC Botoșani. Partida este programată duminică, 28 iulie.

După cele două etape, oțelarii au înregistrat o victorie și o remiză, având patru puncte, în timp ce „marinarii” au bifat o înfrângere și un rezultat de egalitate, având doar un punct.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel