Stiri Video/ Autogolurile candidaţilor la alegerile prezidenţiale din 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Mai mulţi lideri politici şi-au anunţat deja candidaturile la alegerile prezidenţiale, iar gafele nu au întârziat să apară. Iată autogolurile pe care şi le-au dat, pe rând, Elena Lasconi, Mircea Geoană, Marcel CIolacu sau Nicolae Ciucă. 



Elena Lasconi candidează la alegerile prezidenţiale din postura de lider al USR, însă într-un interviu pentru Antena 3 a făcut o gafă uriaşă faţă de românii din Diaspora. În încercarea de a se apăra "om la om", liderul USR a reuşit să "îşi marcheze în propria poartă" când a venit vorba de patriotism. 

"În momentul ăsta eu cred că românii au ce vota. Nu vreau să mă laud. Nu îmi place să mă laud, dar chiar sunt de bună credinţă, sunt muncitoare, mă înconjor de oameni buni, sunt loială, nu sunt o trădătoare şi iubesc ţara asta pentru că cel mai simplu lucru este să îţi iei un bilet şi să pleci în altă parte”, a spus, la Antena 3, Lasconi. 

Mircea Geoană i-a urat sănătate Regelui Mihai I 

Într-o intervenţie la PROTV, Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale, şi-a dat un autogol imparabil, după ce i-a urat sănătate multă regretatului rege Mihai I al României, decedat în decembrie 2017. 

“Mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai în 2011 când a făcut 90 de ani, Dumnezeu să-i dea sănătate, am fost şi în Senat când a avut ultimul discurs. A acut un discurs şi a spus ceva foarte important: Ţara are nevoie de cârmuitori drepţi şi pricepuţi. Astăzi. România nu are cârmuitori nici drepţi nici pricepuţi”, a spus Mircea Geoană, la Știrile PRO TV.

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, autogoluri de... geografie 

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL şi candidat la alegerile prezidenţiale, şi-a dat cu stângul în dreptul când a venit vorba de geografie şi a transformat un oraş într-un judeţ. 

Ciucă a spus mai întâi că „orașul Ianca este al doilea cel mai mare județ din județul Brăila”. Apoi a încurcat și județul Brăila cu orașul Ianca, vorbind despre faptul că „sunt aici edilii comunelor și orașelor din Ianca”.

În ceea ce îl priveşte pe Marcel Ciolacu, acesta şi-a înscris în propria poartă după ce a cerut să nu fie jignit în legătura cu apartenenţa oraşului Buzău, din care provine, la regiunea istorică a Moldovei. 

”Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu domnul Grindeanu și restul colegilor din Guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă, la Timișoara.

Campania prezidenţială încă nu a început oficial, dar până la primul tur, programat pe 24 noiembrie, politicienii au cu siguranţă timp să îşi perfecţioneze jocul. Sau, după caz, să îşi păcălească propriile apărări. Vom reveni cu etapa a II-a. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel