Superliga Romaniei Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FC Botoşani a remizat, scor 3-3, cu Gloria Buzău, în primul meci al etapei a X-a. Valeriu Iftime, finanţatorul botoşănenilor, i-a criticat pe Pap şi Matricardi la finalul meciului. 



“Eu sunt dezamăgit. Nu știu dacă suntem ghinioniști, dacă nu jucăm fotbal, dacă chiar e slab portarul. La fiecare meci Matricardi are un gol făcut sau marcat. E o stare complicată și păcat că echipa joacă fotbal, am dat trei goluri. Cred că apărarea e o problemă. Eu nu credeam că ăștia mai pot să dea un gol. Am crezut că ei dau un gol din prostie și după aia ne distrăm noi. La 2-1 eram atât de sigur… Apoi iar o greșeală… Asta e. (…) E o problemă mare în apărare și nu înțeleg”, a spus Valeriu Iftime, conform btonline.ro..

După eşecurile cu Hermanstadt, Petrolul şi Sepsi, FC Botoşani a remizat cu Gloria Buzău. 

Constantin Budescu a marcat în minutul 10 pentru buzoieni. Tot Budescu putea face 2-0 în finalul primei reprize, după o fază la care a ridiculizat apărarea botoşănenilor şi aproape i-a dat cap în cap pe Matricardi şi Miron. Însă, deşi a scăpat singur cu portarul Eduard Pap, Budescu a şutat mult peste poartă. 

În repriza secundă, FC Botoşani a avut mai mult iniţiativa, dar fără să pună în real pericol poarta buzoienilor. În minutul 69, Jaly a reuşit să egaleze, cu un şut la colţul scurt care a trecut printre bară şi portar. În minutul 74, Aldair a trimis un şut de la distanţă fără speranţe pentru portarul Gloriei, iar FC Botoşani a reuşit, astfel, să întoarcă scorul. 

Gloria Buzău a egalat în minutul 80, după o centrare a lui Constantin Budescu trimisă în propria poartă de Matricardi, fundaşul celor de la FC Botoşani. Buzoienii puteau câştiga în minutul 88, dar Eduard Pap s-a opus la o fază de 1 la 1 cu Alexandru Stan, atacantul împrumutat de la Rapid. 

În minutul 89, Hervin Ongenda a marcat primul său gol în tricoul Botoşaniului de la revenire, cu un şut din prima după o centrare deviată. 

Alexandru Işfan a marcat la faza imediat următoare pentru 3-3, cu un şut superb de la 16 metri, care l-a lăsat fără reacţie pe Eduard Pap. 

FC Botoşani are cel mai slab atac din Liga 1, marcând doar 8 goluri de la începutul campionatului, dar şi a doua cea mai slabă apărare, cu 17 goluri primite. Cea mai slabă apărare din campionat o are Gloria Buzău, adversara din această etapă a botoşănenilor, cu 19 goluri primite. Ultimul meci câştigat de FC Botoşani datează de pe 17 august, 1-0 cu UTA Arad. 

Pentru FC Botoşani urmează meciul din deplasare cu Dinamo Bucureşti, în timp ce Gloria Buzău o va întâlni în etapa viitoare pe teren propriu pe Farul Constanţa. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel