Jocurile Olimpice Val de laude pentru David Popovici, după bronzul de la 100 m liber: Cursa perfectă!

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 m liber, după ce la jumătatea cursei era penultimul. După performanţa reuşită la JO2024, David Popovici este lăudat de nume mari din sportul mondial. 



Finala a fost una formidabilă, cea mai rapidă din istorie, Pan doborându-şi propriul record (46 sec 80/100) şi cucerind aurul în 46 sec 40/100. Argintul a revenit fostului campion olimpic australian Kyle Chalmers, în 47 sec 48/100, Popovici fiind înregistrat în 47 sec 49/100, scrie Agerpres.

"Cursa perfectă" 

Dora Pasztory, expert Eurosport în cadrul emisiunii Bonjour, Paris, spune că David Popovici a înotat perfect în finala de la 100 m liber. 

"Cred că David a făcut o cursă perfectă ieri, era foarte foarte fericit la final. A înotat așa cum a dorit strategic, așa a câștigat și proba de 200m. Nu este la fel de rapid pe primii 50m față de situația în care s-ar concentra doar pe proba de 100m. S-a pregătit și pentru 200m. Oricum, nu ar trebui să fie dezamăgit, fiindcă a fost învins de o evoluție de record mondial. Cred că este fericit cu rezultatul de ieri și ar trebui să fie bucuros de cele două medalii câștigate în două probe foarte strânse", a declarat Pasztory.

Ion Ţiriac a transmis şi el un mesaj scurt. 

"A confirmat ce a făcut acum două zile. Senzaţional", a fost mesajul miliardarului. 

Octavian Morariu, membru CIO, îl laudă şi el pe David Popovici pentru cele două medalii de la JO2024. 

"Ceea ce a făcut David este excepţional pentru că a confirmat că este liderul probei de 200 de metri liber. A fost admirabil în cursa de 100 m liber, deşi este greu să concurezi la două zile după 200 m şi cu tot stresul, cu toată presiunea Jocurilor Olimpice, este foarte greu să îţi revii şi să iei o nouă medalie după două zile. De fapt, medalia lui de la 100 m a confirmat încă o dată medalia de la 200 m şi arată toată munca extraordinară pe care a făcut-o David Popovici. Este un succes şi pentru Camelia Potec şi pentru Federaţia de Nataţie, care a făcut o treabă foarte bună cu aceşti copii minunaţi", a explicat el.

Previziunea Elisabetei Lipă după medaliile lui David Popovici 

"David a fost extraordinar. Să pleci de la Jocurile Olimpice cu un aur şi cu un bronz este ceva extraordinar, pentru că eu consider că în palmaresul fiecărui sportiv trebuie să existe toate culorile de metale. Având în vedere că are o vârstă foarte fragedă şi este un copil foarte talentat, o să auzim mulţi ani de rezultatele lui", a declarat Elisabeta Lipă.

Camelia Potec este de părere că înotul românesc s-a reîntors în elită, după performanţele lui David Popovici. 

"E foarte mare bucurie că încheiem aceste Jocuri Olimpice cu două medalii, una de aur şi una de bronz. Ceea ce la început părea un vis, iată că acum este realitate şi suntem foarte mândri. Înotul românesc a revenit în elita mondială după 20 de ani", a afirmat Potec.

Referitor la cursă, Potec a spus că se aştepta ca Popovici să nu întoarcă primul, dar că înotătorul român a avut un finiş foarte bun.

"Ne aşteptam să nu întoarcă printre primii, dar aşa cum ştiam, cum bănuiam, cum îl ştim toţi pe David, iată că a reuşit să aibă un finiş foarte bun, care i-a adus şi la 100 m o medalie olimpică", a mai spus preşedinta.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel