Jocurile Olimpice Val de apreciere a străinilor la adresa echipei feminine de gimnastică a României: „Bine ați revenit!”

Data publicării:
Facebook Federatia Romana de Gimnastica
Facebook Federatia Romana de Gimnastica

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat, după 12 ani de absență, în ultimul act la Jocurile Olimpice de la Paris, iar suporterii străini au primit cu brațele deschise performanța tinerelor gimnaste din țara noastră.

 



România se califică în finala pe echipe, după 12 ani

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat în finală, duminică, 28 iulie, după 12 ani de la ultima sa participare la Jocurile Olimpice (Londra, 2012).

Sabrina Voinea, Ana Bărbosu, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Andreea Preda s-au calificat pe locul 8, cu un punctaj de 159.497. Acestea vor concura astăzi, 30 iulie alături de cele mai bune gimnaste din lume, sportive care reprezintă Statele Unite (172,296 puncte), Italia (166,861), China (166,628), Brazilia (166,499), Japonia (162,196), Canada (161,563) și Marea Britanie (160,830).

Spre bucuria sportivelor și a tuturor românilor, gimnastele din țara noastră au reușit să se califice în finală. Aflate la prima lor experiență olimpică, gimnastele din România compun, totodată, cea mai tânără echipă de gimnastică la JO 2024.

Ultima finală în care echipa feminină a României a fost la Jocurile Olimpice este ediția din 2012, la Londra, unde a obținut medaliile de bronz.

CITEȘTE ȘI Programul sportivilor români la Jocurile Olimpice, ziua 5. Cursa lui David Popovici în calificări la 100 metri liber și evoluția gimnastelor în finală

În mod așteptat, românii s-au bucurat de rezultatul tinerelor gimnaste care s-au calificat în ultimul act la JO 2024 și le-au felicitat, dar valul de aprecieri nu s-a limitat doar la conaționalii gimnastelor. Mulți internauți din întreaga lume s-au declarat bucuroși de revenirea României în finala pe echipe, mai ales după o absență de 12 ani.

 

Ce scriu străinii despre performanța gimnastelor din țara noastră

„Am urmărit totul până la sfârșit, sperând ca echipa României să reușească să se califice.”

„Felicitări tuturor. Bine ai revenit, România, ne-a fost dor de tine!”

„România a ajuns în finala pe echipe!!! Trebuie să fie un sentiment uimitor după mulți ani de pauză!”

„Ne bucurăm să vedem că România a ajuns în finală!!!”

„E plăcut să o vezi pe România înapoi. Sunt minunate și îmi place să le privesc!”

„Sunt atât de încântată să văd România reușind. A fost o mare putere în anii 1990 și începutul anilor 2000.”



„Așa de fericit pentru echipa României!”

„Apropo, bine ai venit România! Mi-a fost dor de tine.”

„Atât de fericită că România a reusit. Țineam cu ele!”

„Abia așteptam să concureze Franța, dar sunt fericit pentru România.”

„Atât de fericit pentru că România e înapoi în concurs.”

„Atat de încântată ca România a reușit!!!”

„E atât de frumos să văd România din nou la gimnastică”

„Felicitări României. Țara care a avut cea mai bună dintre cele mai bune gimnaste de până acum: Nadia Comaneci. Biles nu va ajunge niciodată la ea.”, au fost unele dintre mesajele transmise de către publicul străin, pe rețelele sociale.

Datorită performanței de duminică, Sabrina Maneca-Voinea și-a asigurat prezența în finalele pe aparate, în timp ce Ana-Maria Bărbosu va concura în finalele la individual și la sol, iar Amalia Ghigoarță, la individual.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel