Fotbal international Va ajunge Dani Olmo la FC Barcelona după ce a câștigat EURO 2024?

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Barça are două obiective foarte clare pentru a-și întări echipa în sezonul 2024-2025. Unul dintre ele este Nico Williams, iar celălalt Dani Olmo.



Clubul catalan a început contactele cu atacantul de la Athletic de ceva vreme, dar demersurile pentru fotbalistul de la Leipzig sunt într-o fază mai incipientă.

Această întârziere va face ca entitatea blaugrana să fie nevoită să negocieze dur dacă dorește în cele din urmă să-l aducă pe Camp Nou, deoarece sâmbătă, 20 iulie, va înceta să aibă o clauză de reziliere și, începând de duminică, plecarea lui va trebui să fie convenită cu clubul german.

Până sâmbătă, plecarea lui Dani Olmo de la Leipzig costa nici mai mult nici mai puțin de 60 de milioane de euro. Acesta a fost acordul la care au ajuns ambele părți când Olmo a semnat cu echipa germană. Dar, de acum, vânzarea lui va depinde de negocierile pe care le vor purta clubul său proprietar, cu care are contract până în iunie 2027, și cel care dorește să-l semneze.

FC Barcelona tânjește de câteva sezoane după produsul său din La Masia

Barça îl urmărește de câteva sezoane pe Dani Olmo, dar configurarea echipei și situația economică dificilă a clubului au împiedicat dorința ca atacantul să revină la Barcelona. Revenirea versatilului jucător din Terrassa nici acum nu va fi ușoară, deoarece Deco nu doar că va trebui să negocieze un preț cu Leipzig, ci și să concureze cu alte entități care îl doresc și care au mai multă capacitate financiară.

Alte cluburi spaniole, engleze și germane îl doresc. Reputația lui era mare înainte de Euro, dar cu turneul mare pe care l-a avut, fiind unul dintre cei mai buni marcatori și un om cheie pentru ca echipa națională a Spaniei să devină campioană, valoarea sa a crescut și mai mult.

Olmo, traseu improbabil către Croația

Olmo, în vârstă de 26 de ani, a părăsit academia de fotbal a Barcelonei în iulie 2007, venind de la Espanyol, pentru a se alătura echipei secunde a Dinamo Zagreb. Și în ianuarie 2020 s-a legat de Leipzig pentru 29 de milioane de euro. În echipa germană, care a terminat pe locul patru în Bundesliga, a jucat în sezonul 23-24 un total de 25 de meciuri și a marcat opt goluri.

Fotbalistul catalan, internațional absolut din noiembrie 2019, este în aceste zile în vacanță după participarea sa de succes la Euro, dar este conștient că viitorul său este incert. "Nu știu dacă voi rămâne în Germania, vom vedea. Eu vreau să fiu într-un loc unde să fiu apreciat și dorit și ceea ce vreau să fac este să câștig. Există mai multe opțiuni, vom vedea ce se va întâmpla", a comentat miercurea trecută.

dcsport Team | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel