Superliga Romaniei UTA transferă un fundaş de Conference League înainte de meciul cu Oţelul Galaţi

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

UTA Arad nu are cel mai bun start de campionat, dar Mircea Rednic anunţă noi întăriri la echipă. Noii jucători sunt aşteptaţi să semneze în cursul acestei săptămâni, pentru a putea fi incluşi în lotul pentru meciul cu Oţelul Galaţi, din etapa a V-a. 



Oţelul Galaţi este liderul campionatului după 4 etape, cu 10 puncte (3 victorii şi o remiză), în timp ce UTA Arad are doar 2 puncte până acum (2 remize şi o înfrângere). În etapa a IV-a, UTA Arad înfruntă Unirea Slobozia, echipă nou-promovată neînvinsă în acest start de sezon. 

"Legat de echipă, probleme medicale nu avem. Doar Dumiter, care urmează un tratament la Bucureşti. Doctorul mi-a zis că pe joi avem şanse să îl vedem, vom vedea care e situaţia lui, vom vedea ce program îi vom face. Dar e clar că nu putem conta pe el cel puţin o lună. Pubalgia e foarte delicată, poate reveni şi e mai greu după aia. În rest, toată lumea e prezentă. 

Mi-aş fi dorit să mai am noutăţi să vă anunţ. Tsouka e cu noi, Mabea se antrenează, am înţeles că a primit viza medicală. Vom conta pe ei la meciul de acasă cu Galaţiul, de sâmbătă. Jordan îşi ia şi el viza săptămâna asta. Luni seară îi luăm bilet, vine din Nigeria, va ajunge pe marţi. Noi i-am transmis un program, sper să îl fi făcut şi să fie măcar pe bancă sâmbătă. Am nevoie, suferim aici. Mai e un fundaş central, care a avut joi meci în Conference League. Mai lipseşte doar semnătura. E un francez, nu am mai lucrat cu el. Sper ca marţi să vină şi el. Avantajul la el este că e antrenat, a jucat meciurile amicale. Nu a jucat în Conference League în ultimul meci, dar a fost în lot. E pregătit, deci sunt şanse mari ca şi el să fie în lot la meciul cu Galaţiul", a declarat Mircea Rednic la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Unirea Slobozia. 

"Eu sunt preocupat că nu prea punem probleme în atac. Am terminat playout-ul cu doi atacanţi. Momentan, avem unul singur. Mai e Cristea, un tânăr fără experienţă. Îl mai avem şi pe Stanciu, care nu a făcut pregătirea cu noi. Se antrenează de două săptămâni, va fi şi el în lot. Mai am soluţii, Costache, Omondi, dar sunt improvizaţii pe care sunt obligat să le fac", a mai declarat Mircea Rednic. 

UTA Arad o întâlneşte pe Oţelul Galaţi sâmbătă, în etapa a V-a din Liga 1. 

Cine este Ravy Tsouka 

"UTA își întărește linia defensivă pentru noul sezon din SuperLigă. Astfel, Ravy Tsouka va îmbrăca tricoul Bătrânei Doamne până cel puțin în 2025, cu drept de prelungire încă un an.

Născut în Franța, fundașul dreapta ce poate juca la nevoie și în centru, evoluează din 2019 pentru naționala Republicii Congo. La jumătatea lunii iunie, jucătorul în vârstă de 29 de ani ce măsoară 1,81m, a fost titular în partida cu Maroc din preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

El și-a făcut debutul la nivel profesionist în Serie C, pentru Paganese, pe 14 noiembrie 2015. De-a lungul carierei, Tsouka a mai jucat pentru Vasteras SK (Suedia), Helsingborg (Suedia), Waregem (Belgia), iar sezonul trecut l-a petrecut în Cipru, la AEL Limassol", au transmis arădenii pe site-ul oficial.

Cine este Kouya Mabea 

"Fundașul de picior stâng, Kouya Mabea, a semnat un contract cu UTA pe o perioadă de sezoane. 

Apărătorul lateral originar din Coasta de Fildeș s-a născut pe 23 octombrie 1998 și a început fotbalul la SO Armee. A mai trecut pe Vitoria Guimaraes, KVC Westerlo, Hapoel Hadera și Rishon leZion. 

Îi urăm bun venit și evoluții cât mai reușite!", mai spun arădenii. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel