Fotbal international Uruguay încheie Copa America pe al treilea loc

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Finala competiției Copa America va avea loc luni noapte, ora 03:00 a României, între selecționatele Argentinei și Columbiei.



Uruguay se clasează pe a treia poziție în Copa America

Echipa națională a Uruguayului a încheiat pe locul trei la turneul de fotbal Copa America din Statele Unite, după ce s-a impus în fața reprezentativei Canadei cu scorul de 4-3 (2-2) la loviturile de departajare, sâmbătă la Charlotte (Carolina de Nord), grație atacantului său veteran Luis Suarez, care a egalat în ultimul moment și a înscris penalty-ul victoriei.

„El Pistolero”, în vârstă de 37 de ani, și-a salvat echipa mai întâi în min. 90+2, iar apoi a transformat ultimul penalty al uruguayenilor, care au executat perfect toate loviturile, în timp ce Kone și Davies au ratat pentru canadieni.

Coechipierul său, Rodrigo Bentacur, a fost cel care a deschis scorul partidei (min.8), dar Canada a trecut repede în ofensivă și a egalat
prin Kone (min.22), iar atacantul Jonathan David (min.80) a majorat scorul.

Decizia selecționerului argentinian al Uruguayului, Marcelo Bielsa, de a-l scoate din teren pe Darwin Nunez (min.46) și a-l înlocui cu veteranul Suarez s-a dovedit una inspirată, la fel ca și intrarea în joc a lui Giorgian de Arrascaeta, care a participat la construcția golului salvator pentru uruguayeni și a înscris la loviturile de departajare.

„Este un jucător de nivel superior, un mare camarad, el a fost aici pentru noi toți o susținere enormă atât pe teren, cât și în afară”, a declarat Bielsa referitor la Suarez.

În semifinale, Uruguay a fost eliminată de Columbia (0-1), care va juca duminică în finală în fața campioanei mondiale și deținătoarei titlului, Argentina, la Miami, de la ora locală 20:00 (luni, 03:00 la București), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel