UEFA Conference League Universitatea Craiova, eliminată din Conference League de Maribor. Victorie de palmares la retur

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Universitatea Craiova a învins-o pe Maribor în manşa retur a turului II preliminar din Conference League, dar a fost eliminată din competiţie. 



Pentru echipa antrenată de Constantin Gâlcă au marcat Alexandru Mitriţă (52), Gregorio Sierra (72) şi Elvir Koljic (90+5), în timp ce pentru oaspeţi au punctat Josip Ilicic (68) şi Arnel Jakupovic (82).

Universitatea a început bine, dar şutul lui Creţu a fost prins de portar (2). Mekvabişvili (10) a trimis cu capul din careu, însă Jug a respins de lângă bară. Koljic (22) a ratat din poziţie ideală la centrarea lui Vlădoiu. Mitriţă (24) a şutat pe lângă poartă de la 22 de metri.

Prima ocazie a oaspeţilor a fost una foarte mare, portarul Popescu salvând golul la şutul lui Jan Repas din marginea careului 926).

Koljic (28) a ratat din 6 metri cu capul, iar Jug a respins şutul lui Mitriţă (37) de la circa 25 de metri.

Slovenii au încheiat repriza în atac, dar Barisic a fost blocat salvator de Popescu (40), după care portarul a respins şi şutul din unghi al lui Syrvis (45+4).

Vicecampioana Sloveniei a avut o şansă bună în debutul părţii secunde (47), dar ivorianul Beuagre nu a ajuns la centrarea lui Barisic.

La poarta cealaltă, Ivan a şutat bine din careu, dar Jug a respins (48).

Universitatea a deschis scorul prin Mitriţă (52), după ce i-a driblat în careu pe Syrvis şi Jan Repas şi a şutat la colţul lung.

Oaspeţii puteau primi penalty (56), după un fault evident al lui Vlădoiu la Bozic în careu, dar arbitrul luxemburghez nu a acordat nimic.

Portarul Jug s-a remarcat la şutul lui Mekvabişvili (57), dar şi la lovitura de cap a lui Creţu (63), pe care a respins-o în transversală.

Slovenii au ratat prin Barisic (59), care a fost imprecis, dar au dat lovitura prin veteranul Ilicic (68), care a marcat de la 17 metri după o minge întoarsă de Jan Repas, fază tratată cu superficialitate de defensiva craioveană.

Universitatea a revenit imediat în joc printr-un gol superb al fundaşului spaniol Sierra (72), o torpilă de la 17 metri în vinclu, din pasa lui Ivan.

Gazdele nu au mai reuşit să creeze pericol, NK Maribor având o perioadă bună de joc, însă a ratat prin Bozic (74), la un contraatac supranumeric. Popescu a respins de la rădăcina barei şutul din lovitură liberă al lui Ilicic (80). Slovenii au egalat din nou, prin Jakupovic (82), care a trecut uşor de Bancu şi Sierra şi l-a învins pe Popescu.

Golul victoriei echipei antrenate de Gâlcă a fost marcat de atacantul bosniac Elvir Koljic (90+5), cu capul, din centrarea lui Bancu.

În ultimă instanţă, Universitatea a plătit şi pentru eliminarea fundaşului Denil Maldonado din primul meci, după doar 30 de minute, la scorul de 0-0, scrie Agerpres.

Universitatea Craiova - NK Maribor 3-2 (0-0)
Au marcat: Alexandru Mitriţă (52), Gregorio Sierra (72), Elvir Koljic (90+5), respectiv Josip Ilicic (68), Arnel Jakupovic (82).
Craiova, Stadion Ion Oblemenco: 18.620 spectatori
Conference League - turul al doilea preliminar (manşa secundă)
În prima manşă: 0-2.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Conference League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel