Superliga Romaniei Universitatea Cluj, noul lider al Ligii 1. Victorie cu Gloria Buzău. Budescu, aproape de golul anului

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Universitatea Cluj
Facebook Universitatea Cluj

Universitatea Cluj a învins-o pe Gloria Buzău în etapa a VII-a şi a urcat pe primul loc în clasament. 



Universitatea Cluj a marcat ambele goluri ale victoriei cu 2-0 în prima repriză. Dan Nistor a înscris din penalty, iar Mamadou Thiam a dublat avantajul oaspeţilor înainte de pauză. 

În repriza secundă, Universitatea Cluj a reuşit să îşi conserve avantajul, chiar dacă Budescu a fost aproape de golul anului în Liga 1. Mijlocaşul Gloriei Buzău a şutat puternic, din prima, de la jumătatea terenului, însă mingea s-a dus peste poarta lui Gertmonas. 

"Noi ar trebui să gândim că suntem o echipă bună, o echipă care se poate califica în play-off. Noi vrem să schimbăm ADN-ul echipei care se lupta doar la retrogradare. Trebuie să arătăm foarte bine. Sigur, e devreme, dar nu mai vreau să fim echipa care mereu pleacă cu șansa a doua”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău la Digi Sport după victoria din etapa trecută, scor 3-0, cu Sepsi OSK.

Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi sunt singurele echipe care nu au pierdut încă niciun meci în acest sezon. 

"Am intrat în joc cum trebuia, am tratat adversarul cu seriozitate, respect. Am jucat ce ştim, cu una două atingeri. Am controlat jocul în prima repriză, am şi înscris. În repriza a doua am avut câteva momente în care am jucat nu neapărat superficial, dar am intrat într-o stare de lipsă de concentrare, cu multe mingi greşite. În loc să avem răbdare, le-am dat ocazia să plece pe contraatac. 

Dar îmi felicit jucătorii, pentru că am reuşit în anumite condiţii. Ne-am concentrat şi am reuşit să nu fim prea plini de noi. 

Mă mulţumesc că jucătorii înţeleg că împreună suntem foarte puternici. Dacă fiecare luptă pentru echipă, club, suporteri, devenim foarte puternici. Cu cât înţeleg cât mai mult acest aspect, suntem mai puternici. Se respectă între ei, muncesc, se consideră lideri mulţi dintre ei şi arată asta la antrenamente, în vestiar, şi cel mai mult în teren. 

Vom vedea dacă vom reuşi să menţinem starea asta şi concentrarea. Trebuie să considerăm că de fiecare dată trebuie să o luăm de la capăt. Urmează un meci de Cupă, vor intra alţi jucători cu potenţial, care au nevoie de meciuri. Şi în campionat ne aşteaptă un meci cu o altă echipă în formă, Dinamo", a declarat Ioan Ovidiu Sabău la finalul meciului. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel