Superliga Romaniei Universitatea Cluj l-a transferat pe golgheterul campionatului din Armenia. A marcat 23 de goluri anul trecut

Data publicării:
Facebook Artur Miranyan
Facebook Artur Miranyan

Artur Miranyan, golgheterul campionatului armean din sezonul trecut, a semnat cu Universitatea Cluj. Miranyan a înscris 23 de goluri pentru fosta echipă. 



"FC Universitatea Cluj a obținut semnătura atacantului cu dublă cetățenie, armeană și ucraineană, Artur Miranyan (28 de ani). Acesta sosește la ”U” din postura de jucător liber de contract după despărțirea de vicecampioana țării sale, FC Noah, în tricoul căreia a marcat sezonul trecut 23 de goluri și a fost golgheterul campionatului.

Crescut la academia lui Șahtior Donetsk

Noul atacant al echipei noastre s-a format în Ucraina, în Academia celor de la Șahtior Donetsk, club pentru care a bifat cinci prezențe în UEFA Youth League în sezonul 2013-2014. Chiar la debutul său în această competiție, Artur a reușit să marcheze, într-o înfrângere (2-3) în fața spaniolilor de la Real Sociedad.

Prima experiență la senior, la Vardar, urmată de trei ani în tricoul lui Pyunik Erevan

Artur Miranyan a debutat la seniori în stagiunea 2014-2015, pe când evolua pentru Vardar Skopje, formație alături de care a cucerit titlul în același sezon. În campionatul macedonean, atacantul a strâns 12 prezențe. Apoi a venit și transferul în campionatul țării sale, la Pyunik Erevan.

Începând din toamna lui 2017, Artur și-a trecut în palmares 47 de meciuri în toate competițiile pentru echipa din capitala Armeniei, reușind să înscrie de 25 de ori și să livreze șase pase decisive. În perioada Pyunik au venit și primele meciuri ale atacantului în cupele europene. În sezonul 2019-2020, Miranyan a evoluat în șase partide din preliminariile Europa League, marcând trei goluri, cu FC Shkupi și Jablonec (dublă).

Alte trei stagiuni la echipe cu pretenții din țara natală

Iarna lui 2021 i-a adus lui Miranyan transferul la Urartu, pentru care a evoluat, timp de un an și jumătate, în 38 de meciuri, marcând 14 goluri. A fost șansa lui Artur de a juca din nou în competițiile europene, de această dată în preliminariile UEFA Conference League, unde Urartu a fost eliminață în vara anului 2022 de Maribor (0-2 la general).

Următorul sezon l-a găsit pe vârful armean în tricoul lui Alashkert, pentru care și-a făcut apariția în 16 meciuri, contribuind cu trei goluri și o pasă decisivă.

Sezonul carierei, la Noah

Transferul la Noah FC din vara anului 2023 a fost de bun augur pentru atacantul armean. În 36 de partide, Miranyan a înscris 23 de goluri și a câștigat titlul de golgheter al campionatului intern, ajutându-și totodată echipa să termine pe poziția secundă și să acceadă în preliminariile UEFA Conference League.

Convocări la națională

Artur a evoluat pentru Ucraina la categoriile de vârstă U17, U18 și U19, după care a apărat culorile Armeniei la U21 și seniori. Debutul în naționala mare a Armeniei s-a consemnat în 12 octombrie 2019, într-un meci împotriva naționalei din Lichtenstein. De atunci, Miranyan a mai strâns șapte meciuri în tricoul țării sale, dintre care unul în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar (2022) și două în preliminariile Campionatului European din Germania (2024)", transmite clubul pe site-ul oficial.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel