Superliga Romaniei Universitatea Cluj continuă transferurile. Pe cine au cooptat clujenii

Data publicării:
Facebook Universitatea Cluj
Facebook Universitatea Cluj

Echipa condusă de Ioan Ovidiu Sabău se află într-un proces continuu de transferuri, ultima mutare vizând un atacant.



Mamadou Thiam revine la Cluj

Atacantul Mamadou Thiam a semnat un contract cu echipa de fotbal Universitatea Cluj și va reveni, astfel, pe Cluj Arena, potrivit anunțului realizat de către club, miercuri, pe pagina oficială de Facebook.

Oficialii i-au pregătit acestuia și un clip de prezentare, transmițându-i gânduri bune în ceea ce privește revenirea la echipă.


Jucătorul senegalez în vârstă de 29 de ani a marcat 11 goluri în tricoul Universității Cluj în sezonul 2022/2023, când a fost unul dintre cei mai buni jucători ofensivi din Superligă.

„Sunt foarte fericit să mă întorc acasă. Abia aștept să mă reîntâlnesc cu suporterii și să port acel tricou din nou. Haide U!”, a transmis Thiam.

Thiam a evoluat de-a lungul carierei pentru Dijon, Clermont, Barnsley, Oostende și Nancy. Cea mai bună perioadă a fost la Clermont. În sezonul 2016/2017, el a jucat în 34 de partide din Ligue 2, marcând de opt ori și reușind patru assist-uri.

În Anglia, la Barnsley, Thiam a contribuit la revenirea echipei în Championship după un singur sezon petrecut în al treilea eșalon. În cele 46 de partide jucate în League One, acesta a reușit să marcheze șapte goluri și să contribuie decisiv la alte șapte goluri.

În prima parte a sezonului 2023/2024, Thiam a fost jucătorul celor de la SC Al-Arabi din Kuweit, după care a fost transferat de Al-Jabalain FC, din liga a doua a Arabiei Saudite. Pentru ambele echipe, atacantul a marcat câte două goluri.

Acesta este al șaselea transfer perfectat de „U” în perspectiva următorului sezon, după Dorin Codrea (ultima oară la Concordia Chiajna), Ovidiu Popescu (FCSB), Vadim Rață (FC Voluntari), Iulian Cristea (FC Rapid) și Radu Boboc (FC Voluntari).

„U” s-a despărțit de patru fotbaliști, atacantul Dragoș Tescan, portarul Plamen Iliev, fundașul Andrei Pițian și mijlocașul Kevin Doukoure.

De asemenea, fundașul Dorinel Oancea și mijlocașul Gabriel Simion și-au prelungit contractele cu un sezon, până în 2025, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel