Superliga Romaniei Un mijlocaş central şi un fundaş de picior stâng, ţintele lui Dinamo. Andrei Nicolescu anunţă că Dinamo se bate la playoff

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Dinamo are cel mai bun atac din Liga 1 după 6 etape şi este în prima jumătate a clasamentului. O singură înfrângere au suferit "câinii" în startul campionatului, iar acum visează la playoff. 



Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, anunţă noi transferuri în Ştefan cel Mare. 

"Vrem să ne batem pentru play-off și să avem o evoluție constant bună, cu o exprimare în joc pe măsura numelui lui Dinamo. E același Selmani pe care, anul trecut, toți specialiștii îmi cereau să-l dau afară. Suntem în căutare de a mai închide două transferuri, dar nu se întâmplă atât de repede pe cât ne-am dori. Ne dorim să aducem un mijlocaș central și un fundaș central de picior stâng. (n.r. mai pleacă cineva de la Dinamo?) Dacă e să plece cineva… poate doar copii, care au prea puține șanse să joace anul acesta”, a declarat Andrei Nicolescu, în exclusivitate, pentru ProSport.

Kopic e convins că Dinamo putea să o bată pe Rapid 

Dinamo a remizat cu Rapid, scor 1-1, în etapa a VI-a, după un meci decis de două penalty-uri 

"Cu tot respectul pentru Rapid, impresia mea a fost că puteam lua toate cele trei puncte. Am avut ceva mai mult curaj, mentalitate de învingători. Am făcut acea greșeală, trebuie să fim mulțumiți cu acest punct.

Nu vreau să vorbesc despre deciziile arbitrului. Penalty-ul a fost corect, a fost o greșeală a fundașului nostru. Trebuie să vorbim despre această lipsă de concentrare. Linia noastră defensivă face o treabă foarte bună, dacă luăm în calcul toate partidele de până acum, însă primim destul de multe goluri

Vrem să ne bazăm și pe jucători experimentați, dar și pe tineri. Am încredere totală în toți jucătorii mei. Dacă vrem să construim ceva pentru Dinamo și pentru fotbalul românesc, trebuie să ne bazăm și pe jucătorii tineri.

Reacția lui Caragea a fost una foarte bună. Căutăm variante, însă trebuie să aducem jucători care se pot adapta și pe care îi putem integra în echipă. Avem câteva opțiuni. Trebuie să lucrăm la capitolul mentalitate.

Avem mentalitatea de a lupta până la sfârșit, însă avem nevoie de mai mult pentru a câștiga. Când simți că ai jocul în control, trebuie să ai mai multă determinare. Pentru energia pe care o are pe teren, Selmani este un jucător foarte important pentru noi în acest moment”, a spus Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, la finalul meciului cu Rapid.

Penalty-urile au fost acordate corect, crede Marius Avram 

"Primul penalty acordat, cel pentru Rapid, a fost pentru un henţ. A fost şi o confuzie, multă lume a crezut că ar fi vorba de un fault acolo. Dar reluările spun că lui Iulian Călin i-a fost arătat că fundaşul dinamovist a jucat mingea cu mâna. Mâna depărtată de corp, mingea şi-a schimbat traiectoria. Deci decizia arbitrului şi a celor din camera VAR a fost corectă. Faultul a existat şi el, dar este mai discutabil. A fost o mână întinsă, l-a atins pe jucătorul Rapidului în abdomen, dar henţul a fost foarte clar. Deci nu există dubii că penalty-ul pentru cei de la Rapid a fost acordat în mod corect.

Penalty-ul pentru cei de la Dinamo a fost acordat în urma unei ţineri evidente de tricou de către fundaşul Rapidului, Cristian Ignat, un băiat tânăr care probabil, prins în focul meciului, nu şi-a dat seama ce face. Poate mulţi vor interpreta că a fost o ţinere uşoară, dar având în vedere că în mod clar l-a împiedicat pe atacantul dinamovist să joace mingea, care era chiar în faţa lui, prin tragere de tricou, decizia brigăzii de arbitri a fost iar corectă. 

Din păcate pentru Iulian Călin, niciuna dintre cele două decizii nu a fost luată de el, în teren, ci a fost nevoie de intervenţia VAR. Dar, până la urmă, important e că s-au luat decizii importante şi corecte de către brigada de arbitri", a declarat Marius Avram în exclusivitate pentru DCSport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel