Fotbal international Un meci din prima divizie ucraineană a durat cinci ore. Alarmele antiaeriene au întrerupt partida de mai multe ori

Data publicării:
Photo by Emilio Garcia on Unsplash
Photo by Emilio Garcia on Unsplash

În ciuda războiului, fotbalul din Ucraina nu se opreşte.



Un meci între echipele ucrainene de fotbal Dnipro-1 şi Oleksandria, din prima ligă, a durat aproape cinci ore, luni, din cauza numeroaselor alerte de atac aerian în ţara vecină, aflată în război cu Rusia, transmite AFP.

Lovitura de start s-a dat la ora locală 17:00, dar jucătorii celor două echipe nu au putut încheia meciul decât cu puţin timp înainte de ora 22:00, după circa 280 de minute, a anunţat Dnipro-1 pe platforma X (ex-Twitter).

Este vorba de cel mai lung meci din istoria campionatului ucrainean, a precizat site-ul specializat sport.ua.

Meciul a avut loc la Dnipro, oraş din zona de centru-est care nu a fost cruţat de loviturile ruşilor de la începutul războiului, în februarie 2022.

Iniţial, campionatul Ucrainei a fost suspendat după izbucnirea războiului, dar apoi s-a reluat.

Meciurile se dispută fără spectatori din motive de securitate, trebuind totodată întrerupte în caz de alertă aeriană. Sunetul sirenelor este obişnuit în cea mai mare parte a Ucrainei, iar luni s-au auzit de mai multe ori în timpul meciului, care a putut fi totuşi încheiat, a explicat Federaţia Ucraineană de Fotbal (UAF) pe site-ul său.

Dnipro-1 s-a impus cu scorul de 1-0.

Conflictul cu Rusia a fost devastator pentru cluburile ucrainene, iar unele dintre ele nu îşi pot disputa meciurile pe teren propriu, din cauza pericolului sau pentru că stadioanele au fost lovite de bombe.

Şahtior Doneţk îşi dispută meciurile de acasă din Liga Campionilor la Hamburg, după ce în sezonul trecut le-a jucat la Varşovia, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: alarme fotbal razboi ucraina




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel