UEFA Euro 2024 Un jurnalist român pune punctul pe i după eliminarea de la EURO 2024. "Asta e mentalitatea de care părea că am scăpat"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România a fost eliminată de la EURO 2024 de Olanda, cu scorul de 3-0, în faza optimilor de finală. 



Jurnalistul Radu Buzăianu a pus punctul pe i după meci şi critică comentariile apărute din partea unor antrenori şi analişti de sport din România. 

"Apropo de meciul de aseară. A revenit discursul antrenorului despre nivelul jucătorilor. A revenit puternic comparația antrenorului dintre jucătorii români și cei adverși.

Câtă vreme vom face asta, o să sărbătorim maxim o ieșire o dată la 10 ani din grupe. Asta e mentalitatea de care trebuia și părea că am reușit să scăpăm. Cine sunt ei și vai de capu' nostru, cine suntem noi.Pe antrenorul Slovaciei, poate mi-a scăpat mie, dar nu l-am auzit admirând jucătorii Angliei, pe care ați văzut în ce hal i-a terorizat, cu o națională ca a noastră.

Dacă ăsta e nivelul la care discutăm, să apară și Stanciu să facă o comparativ între Iordănescu și Koeman cu concluzia că ne sunt superiori, uitați-vă unde a antrenat al lor și unde a antrenat al nostru.

Ar fi grozav ca antrenorii români să înțeleagă faptul că e o prostie ce fac, după care se miră că sunt complexați jucătorii români", a scris Radu Buzăianu pe Facebook.

Ciprian Marica a criticat evoluţia lui Nicolae Stanciu la EURO 

"După intrarea lui Racovițan și trecerea lui Burcă în poziția de fundaș stânga, e clar că nu mai puteai să contezi. Partea noastră era amorțită total. Îi recunoști valoarea adversarului și accepți că faci pasul în spate.

Acolo putea să apară și Sorescu, s-a discutat despre asta, pentru că el ar mai fi contat pe faza ofensivă. E adevărat că atunci când am ieșit la joc am mai luat două goluri. Și mai puteam să primim!

Am avut un adversar în formă, un adversar bun, dar nici noi n-am făcut cea mai bună partidă a noastră din mai multe considerente. Nu am fost lucizi, am alergat foarte mult, am complicat fotbalul.

Fotbalul e atât de simplu, spunea Cruyff. Trebuie să joci cât se poate de simplu. Te uiți la Spania cât de ușor pasează și cât de ușor e fotbalul, dar noi vrem să cărăm mingea, să o complicăm. E și cazul lui Drăguș, care vrea el singur, singur.

Stanciu a fost mai mult Spanciu în ultimele partide. Sigur, reușește golul ăla, a alergat foarte mult, dar prea puțin de la căpitanul nostru, cel puțin în această seară.

Ăsta ne-a fost nivelul. Trebuie să fim mulțumiți că am ajuns până aici, dar cam ăsta ne-a fost nivelul. Mai mult era imposibil”, a spus Ciprian Marica, potrivit sport.ro.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel