Superliga Romaniei Un fost campion cu Rapid, concluzie amară după meciurile giuleştenilor. "Nu am văzut Rapidul atât de slab în ultimii 20 de ani. Am rămas dezamăgit de spiritul jucătorilor"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Robert Ilyes, fost jucător al Rapidului, alături de care a câştigat un titlu de campion şi o Cupă a României, a rămas dezamăgit de prestaţia giuleştenilor în meciul de acasă cu Sepsi, scor 2-2. 



Rapid a fost dominată pe teren propriu de covăsneni, care au avut 72% posesie, dar şi ocazii mari de a marca. 

"Nu am văzut Rapidul în ultimii 20 de ani să joace atât de slab. Poate meciul cu Sepsi a pus şi capac, nu doar pentru mine, ci pentru toţi suporterii. Îmi permit să îmi dau cu părerea, pentru că ştiu istoria clubului, am atâtea trofee câştigate la club, ştiu ce se întâmplă în cadrul clubului. Noi, ca foşti jucători ai Rapidului, suntem dezamăgiţi de ce am văzut la acest ultim meci. 

Sunt mai multe lucruri. În primul rând, atitudinea. În orice meci, de la asta se pleacă. Contează ce căpitan ai, ce spirit au jucătorii, ce antrenor ai în spate. Dacă ai în primul XI un căpitan adevărat, atunci trebuie să vorbim de un lider, care să strângă echipa, să motiveze jucătorii. Cine nu a îmbrăcat tricoul Rapidului, poate nu ştie. Depinde, însă, şi cum sunt crescuţi jucătorii actuali. Săpunaru e acolo şi bănuiesc că atât timp cât a fost el în teren, a transmis lucrurile astea. În momentul de faţă, ce se vede în jocul Rapidului nu pot spune că este spirit. Lipseşte acest lucru! 

La meciul cu Sepsi căutam să văd un jucător care se sacrifică pentru rezultat, pentru club, să aibă şortul alb murdar. Din păcate, am rămas dezamăgit de spiritul jucătorilor. Şi nu doar în meciul cu Sepsi!", a declarat Robert Ilyes la Exclusiv Rapid, cu Ovidiu Ionescu. 

Jucătorii nu sunt folosiţi pe posturile lor

"Nu îmi pot permite să dau sfaturi legat de jucători, pentru că nu ştiu cum se antrenează, nu ştiu ce cere antrenorul. Dar ce mă supără pe mine, ca antrenor, este legat de poziţiile jucătorilor. De exemplu, cu Sepsi, Rapid a jucat cu doi fundaşi dreapta în teren şi niciunul nu a fost pe postul lui. Mă refer la Manea şi Braun. Ei nu sunt fundaşi centrali. 

Petrila, chiar dacă a dat gol, toată cariera a jucat numai pe partea stângă. El este un jucător de viteză, de combinaţie, de contraatac. Trebuie să îl foloseşti pe bandă, pentru că poate dezechilibra oricând echipa adversă. Nu a fost folosit pe poziţia lui. 

Nu mai spun de Iacob, care până acum a jucat fundaş central, în meciul ăsta a jucat în faţa apărării. Nu îi contest calităţile. Dar haosul ăsta mă surprinde. Eu vorbesc acum ca un antrenor. Aşa văd eu lucrurile. Poate şi din această cauză echipa nu funcţionează", a mai spus Ilyes. 

Viorel Moldovan anunţă schimbarea sistemului la Rapid 

"Trebuie să încercăm să ne întoarcem la origini și să avem mai mult echilibru din toate punctele de vedere. Bineînțeles că luăm în calcul să revenim la un sistem cu patru fundași.

O să analizăm situația cu Neil Lennon. Până acum nu ne-a prea ieșit cu sistemul 3-5-2. Neil Lennon trebuie să fie de acord (n.r. să schimbăm sistemul). Jucătorii sunt aleși cum trebuie, dar nu reușesc să se exprime la capacitate maximă.

Antrenorul a încercat să aducă un alt concept, să marșeze pe acest sistem cu trei fundași centrali, dar nu prea a fost asimilat de jucători. Am vorbit cu antrenorii. Ceva trebuie să schimbăm. Dacă rămânem ancorați în acest sistem, va fi complicat”, a spus Viorel Moldovan, la emisiunea „Fotbal Club”. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel