UEFA Euro 2024 Un fost arbitru FIFA spune că Istvan Kovacs e în top 3 arbitri din Europa. Critici la adresa UEFA pentru delegarea lui Letexier la finala EURO 2024

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Istvan Kovacs a arbitrat doar două partide la EURO 2024 şi a fost apoi scos de la delegări. Un fost arbitru FIFA spune, însă, că românul este în top 3 arbitri din Europa şi acuză UEFA că l-a tratat nedrept. 



"Cei mai buni trei arbitri ai Europei din acest an sunt Szymon Marciniak, Daniele Orsato și Istvan Kovacs. Toți și-au confirmat valoarea la EURO 2024.

Istvan Kovacs este un adevărat star. A fost un arbitru excelent în primăvară, în competițiile europene, dar și la EURO 2024, la meciul Cehia - Turcia. A respectat perfect noile reglementări UEFA, sancționând cu cartonaș galben orice formă de comportament nesportiv, precum protestele sau lipsa de respect a jucătorilor.

UEFA și-a dorit ca toți jucătorii, inclusiv cei de pe bancă și inclusiv cei din staff, să fie sancționați cu cartonaș galben în cazul în care protestează la adresa arbitrului. Iar Kovacs asta a făcut, arătând 20 de cartonașe în meciul Cehia - Turcia.

L-a apreciat UEFA pe Kovacs pentru acest lucru și l-a recompensat? Nu. După ce ambele echipe și presa au început să-l critice pe arbitru pentru cartonașele arătate, UEFA s-a dezis de Kovacs și a rămas tăcută, de parcă deciziile lui Kovacs nu aveau nimic de-a face cu reglementările UEFA. De dragul unei 'păci generale', UEFA l-a sacrificat pe Kovacs și l-a trimis acasă", spune Rafal Rostkowski, fost arbitru FIFA. 

Delegarea lui Letexier la finala EURO 2024, criticată 

"Modul în care UEFA i-a tratat pe Szymon Marciniak, Daniele Orsato și Istvan Kovacs este scandalos, iar delegarea francezului Francois Letexier pentru finala EURO 2024 confirmă că deciziile UEFA sunt luate exclusiv politic.

Francois Letexier este un mare talent, unul dintre cei mai buni din acest turneu, însă să delegi un arbitru fără experiență măcar în semifinalele Champions League este o mare exagerare. În plus, Letexier a viciat rezultatul meciului de baraj pentru Jocurile Olimpice dintre Indonezia și Guineea, din mai. El a acordat un penalty pentru Guineea pentru un fault comis clar în afara careului. A comis și alte greșeli semnificative, iar francezul a trimis astfel Indonezia acasă. Din nefericire, FIFA nu a asigurat sistem VAR la acest baraj", a scris Rafal Rostkowski, în TVP Sport.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel