UEFA Euro 2024 Un fost arbitru FIFA spune că Anglia nu trebuia să primească penalty cu Olanda

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Continuă valul de critici la adresa lui Felix Zwayer, după penalty-ul acordat pentru Anglia în duelul cu Olanda din semifinalele EURO 2024. 



Fostul arbitru FIFA Jonas Eriksson spune că faza trebuia întoarsă la henţul comis de Bukayo Saka în careul olandezilor, înainte ca Dumfries să blocheze prin fault şutul lui Harry Kane. 

”Sunt surprins că nu au analizat și nu au întors faza. După regulament, este penalty (n.r. strict vorbind despre duelul Kane - Dumfries). În realitate, trebuie să interpretezi și eu nu cred că trebuia penalizat. Însă e un henț clar la Saka, ceea ce înseamnă că nu trebuia acordat penalty”, a declarat Jonas Eriksson, citat de Metro.

Virgil Van Dijk, căpitanul batavilor, a răbufnit la finalul partidei câştigată de Anglia, scor 2-1, în semifinalele EURO 2024. 

"Dacă a dispărut de pe teren, s-ar putea să fie un semn pentru ce s-a întâmplat azi! Nu, nu am cuvinte pentru a comenta arbitrajul. Și nici nu pot descrie durerea după golul primit atât de târziu în meci. Am rămas cu mâna goală și ne doare foarte tare. Am dat totul, dar foarte mult a contat penaltyul dictat la 1-0 pentru noi. Dacă a dispărut de pe teren imediat ce a fluierat finalul și a fugit direct la vestiare, s-ar putea să fie un semn pentru ce s-a întâmplat azi!”, a declarat Van Dijk la finalul meciului. 

Fostul internaţional olandez Pierre van Hooijdoonk l-a criticat şi el dur pe arbitrul german. 

"Anglia trebuie să-i mulțumească lui Felix Zwayer. El chiar trebuie să fie pus pe lista neagră! Groaznic a arbitrat! Putem vorbi pe larg despre faza de penalty, însă dacă vei acorda lovitură de pedeapsă la asta, atunci ajungem să batem loviturile de departajare în primele 90 de minute. Cu adevărat teribil. Și n-a fost singura greșeală. A fluierat confuz și fără acoperire și-n alte situații", a spus fostul atacant al Olandei. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel