Fotbal international Un club din Premier League anunţă că e puţin probabil să facă transferuri în ianuarie. Şi nu pentru că nu ar avea nevoie de jucători

Data publicării:
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels

Luna ianuarie reprezintă deschiderea perioadei de transferuri de iarnă în fotbalul european, dar un club din Premier League anunţă că s-ar putea să nu transfere pe nimeni. 



Este puţin probabil ca Everton să aducă jucători în mercato din ianuarie, deoarece clubul trebuie să fie prudent din punct de vedere financiar, a declarat miercuri directorul sportiv al grupării din Premier League, Kevin Thelwell, citat de Reuters.

În noiembrie, Everton a fost depunctat cu zece puncte pentru încălcarea regulilor Premier League privind profitabilitatea şi sustenabilitatea (PSR), clubul depăşind pragul de 105 milioane de lire sterline de pierderi permise pe o perioadă de trei ani.

Deşi a investit aproape 750 de milioane de euro pe jucători din stagiunea 2016-2017, Everton s-a văzut nevoită să lupte pentru evitarea retrogradării în ultimele sezoane.

"Prudenţa financiară este crucială pentru a proteja securitatea pe termen lung a clubului", a afirmat Thelwell într-un comunicat.

"În cele trei ferestre de transferuri de când am venit eu, suntem într-o poziţie pozitivă în ceea ce priveşte cheltuielile nete. Şi masa salarială a fost redusă semnificativ. În ce priveşte luna ianuarie, vă pot asigura că, deşi s-ar putea să nu aibă loc multe transferuri în următoarele săptămâni, asta nu înseamnă că munca grea nu va continua", a spus oficialul.

"Eu am dorit să aducem clubul într-o poziţie în care facem planuri cu două sau trei perioade de transferuri înainte, şi nu cu două sau trei săptămâni. E puţin probabil ca ianuarie să fie o lună încărcată aici. Dar continuăm să muncim din greu pentru a ne asigura că o echipă care a evoluat constant bine în acest sezon poate continua să evolueze şi să se dezvolte în acest sezon, în vară şi mai târziu", a adăugat el.

Pierderile financiare ale lui Everton şi costul construirii unui nou stadion au făcut să fie dificile cheltuielile pentru întărirea lotului.

În campionat, echipa este pe locul 17, primul deasupra zonei retrogradării, iar miercuri (astăzi) va primi vizita lui Manchester City, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international





pixel