Handbal Un arbitru de handbal a fost suspendat trei ani de zile

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

Croatul Matija Gubica nu mai are voie să arbitreze timp de trei ani. 



Arbitrul croat Matija Gubica a fost suspendat pe o perioadă de trei ani, dintre care unul cu executare, de către Tribunalul disciplinar al Federaţiei europene de handbal (EHF), care nu a precizat motivele acestei sancţiuni, informează AFP.

Gubica, condamnat şi la plata unei amenzi de 6.000 de euro, din care două treimi cu suspendare, a fost găsit vinovat de "încălcarea obligaţiilor fundamentale cuprinse în Codul de conduită al EHF şi în Codul de etică al IHF (Federaţia internaţională de handbal)", a indicat simplu EHF într-un comunicat, fără nicio altă indicaţie.

"Cazul nu este legat de nicio acuzaţie privind suspiciunea de aranjare a meciurilor şi nici de influenţa nejustificată asupra rezultatului unui meci", a precizat EHF.

Gubica, care formează una dintre cele mai bune perechi de arbitri din lume cu Boris Milosevic, a primit interdicţia de arbitra în orice competiţie a EHF de la 1 iunie.

El are posibilitatea de a face apel la Curtea de Apel a EHF în termen de şapte zile.

În ianuarie, televiziunea daneza TV2 a dezvăluit că un raport independent datând din 2018 a evidenţiat influenţa suspectă a arbitrilor asupra scorului în 26 de meciuri, internaţionale sau din cupele europene, disputate între septembrie 2016 şi noiembrie 2017.

Perechea Gubica-Milosevic a oficiat la unele dintre întâlnirile suspecte menţionate în raportul Sportradar, companie specializată în depistarea meciurilor trucate, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal





DC Media Group Audience
pixel