Fotbal international Un antrenor român, concluzie dură după ce a văzut antrenamentele lui Atletico Madrid. "Suntem departe... Horaţiu Moldovan spunea că nu a scos nicio minge o lună"

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Un antrenor român a participat la şedinţele de antrenament ale echipei lui Diego Simeone, Atletico Madrid, şi a tras o concluzie dură. Fotbalul românesc este la ani lumină de ce se întâmplă în Spania. 



Mihai Nădăban, antrenor cu portarii la FC Rapid şi, ulterior, la Neftchi Baku, a fost în luna mai la Madrid, unde a asistat la antrenamentele celor de la Atletico Madrid. 

"Horaţiu Moldovan trebuie să fie mai puternic pentru că e rezervă acum. Orice picior în spate e un pas înainte. Eu am fost la Madrid, l-am văzut cum se antrenează, e top, e mai bun decât înainte. Nu sunt deloc subiectiv aici. Am fost acum o lună la un meci al lui Atletico Madrid şi la antrenamente. Să vă spun drept, eu mă simt blazat. Şi mă refer la nivelul de antrenament, la cum se motivează, la ce intensitate, ce agresivitate e la antrenamente acolo. Mi-am dat seama că suntem foarte departe de ce e acolo. 

Am fost apoi la un antrenament la Real Valladolid. M-am lovit de aceeaşi chestie. Echipă de Segunda Division, care a promovat. Intensitatea era aceeaşi, incredibil de agresivi. Se lovesc, se ating, nu au nicio treabă. La noi dacă cumva ne atingem mai tare la antrenamente, chiţăie câte unul. Acolo nu au treabă, bat palma şi merg mai departe. Sunt fotbalişti cu milioane de euro în cont, cu greutate, nu îi poţi motiva cu 1000 de euro la victorie. Sunt pitbulli toţi. Şi se enervează când ratează, când au un insucces la antrenament. Horaţiu îmi spunea că în prima lună la Atletico Madrid nu a reuşit să scoată niciun şut la antrenamente, parcă venise de la alt sport. Aşa zicea. Nu putea să scoată nicio minge de la ei. Oblak l-a ajutat foarte mult, i-a spus să aibă răbdare, să îi analizeze, şi că va avea reuşite. Şi aşa s-a întâmplat. 

Antrenamentele, însă, sunt relaxate, nu ţipă nimeni, nu există şa aceva", a declarat Mihai Nădăban la Exclusiv Rapid. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel