Fotbal international Ultima declaraţie a lui Guardiola dă de înţeles că Cristiano Ronaldo a câştigat Gheata de Aur 2023

Data publicării:
Sursa foto: Cristiano Ronaldo, instagram
Sursa foto: Cristiano Ronaldo, instagram

Cristiano Ronaldo a marcat o dublă în meciul dintre Al Nassr şi Al Ittihad, în Arabia Saudită, încheiat 5-2, şi a ajuns la 53 de goluri marcate în 2023. Singurul care îl mai poate depăşi, matematic, este Erling Haaland, atacantul lui Manchester City, care are 50 de goluri marcate. 



Ultima declaraţie făcută de Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, dă însă de înţeles că portughezul Cristiano Ronaldo va fi câştigătorul Ghetei de Aur 2023, la vârsta de 39 de ani. 

"Haaland se simte mai bine, dar nu s-a antrenat deloc cu noi. Sperăm ca în ianuarie să poată fi din nou alături de noi. De Bruyne s-a antrenat cu noi săptămâna trecută. Azi s-a simţit obosit, dar doar pentru că munceşte din greu ca să revină", a declarat Guardiola, citat de Fabrizio Romano. 

Cum arată clasamentul pentru Gheata de Aur 

Cristiano Ronaldo este liderul clasamentului cu 53 de goluri, urmat îndeaproape de Kylian Mbappe şi Harry Kane, ambii cu câte 52 de goluri. Atacanţii lui PSG, respectiv Bayern Munchen, nu mai pot câştiga Gheata de Aur, pentru că nu mai au niciun meci de disputat în acest an calendaristic. 

Erling Haaland este pe locul al treilea al clasamentului, cu 50 de goluri. Manchester City mai are de jucat cu Everton, pe 27 decembrie, şi cu Sheffield United, pe 30 decembrie.

Cristiano Ronaldo poate să mai marcheze câteva goluri, având în vedere că Al Nassr joacă cu Al-Tawoon, pe 30 decembrie. Astfel, este greu de crezut că portughezul mai poate rata trofeul acordat celui mai bun marcator din lume într-un an calendaristic. 

Ronaldo vrea să joace 250 de meciuri pentru Portugalia 

"Era foarte aproape de 200 de meciuri la nivel internațional, ceva ce nu mai reușise nimeni înainte.

Conversația cu el este una privată, dar pot să dezvălui că un lucru pe care l-a spus e următorul: l-am întrebat dacă e interesat să ajungă la borna 200, iar el mi-a spus '250 mă interesează'", a declarat Roberto Martinez, selecţionerul Portugaliei.  

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international





pixel