Fotbal international UEFA îi va acorda lui Cristiano Ronaldo o distincție specială, la tragerea la sorți pentru Liga Campionilor

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorul portughez în vârstă de 39 de ani va primi o distincție, în cadrul evenimentului desfășurat pentru tragerea la sorți a meciurilor din Liga Campionilor.



Cristiano Ronaldo va fi premiat de UEFA

Portughezul Cristiano Ronaldo va primi joi o „distincție specială" cu ocazia tragerii la sorți pentru Liga Campionilor, competiție în care deține recordul de goluri, a anunțat marți Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

Cu 140 de goluri marcate în 183 de meciuri în cea mai prestigioasă competiție europeană, atacantul în vârstă de 39 de ani are 11 goluri mai mult decât marele său rival, argentinianul Lionel Messi, și 46 de goluri mai mult decât polonezul Robert Lewandowski.

De cinci ori câștigător al Ligii Campionilor, o dată cu Manchester United (2008) și de patru ori cu Real Madrid (2014, 2016, 2017, 2018), Cristiano Ronaldo joacă din ianuarie 2023 la echipa saudită Al-Nassr.

Ronaldo „deține de asemenea recordul pentru cea mai lungă serie de goluri” în Liga Campionilor, „înscriind în unsprezece meciuri consecutive, între iunie 2017 până și aprilie 2018”, precizează UEFA. De cinci ori laureat al Balonului de Aur, el a marcat de 17 ori în Liga Campionilor în stagiunea 2013-1014 cu Real Madrid, recordul său într-un sezon.

„Excelența sa constantă la cel mai înalt nivel este o mărturie pentru căutarea sa neobosită a unor trofee colective și individuale. De mai bine de două decenii, el nu a încetat să evolueze și să-și îmbunătățească jocul”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Tragerea la sorți pentru Liga Campionilor, care va avea loc joi la Monaco, va inaugura noua formulă a competiției, cu o trecere de la 32 la 36 de echipe și înlocuirea fazei grupelor cu un „mini-campionat” în care fiecare club va întâlni opt adversari diferiți, scrie Agerpres.

Ronaldo și-a deschis canal de Youtube

Cristiano Ronaldo este cea mai populară persoană din lume pe conturile de social media. El are aproximativ 917 milioane de urmăritori, acesta deschizându-și de curând și un canal pe platforma Youtube. Fotbalistul portughez a încărcat primul său videoclip pe 21 august, canalul său ajungând la un milion de abonați în doar o oră și jumătate, stabilind cea mai rapidă creștere de pe această platformă.

Videoclipul postat de către Ronaldo surprinde imagini de la evenimentul din Times Square, în cadrul căruia figura sa de ceară a fost dezvăluită. De remarcat este faptul că oficialii platformei YouTube au recunoscut succesul său foarte repede, Ronaldo încărcând în aceeași zi un alt clip în care acesta le arată copiilor săi placa Gold Creator Award, pe care platforma o oferă creatorilor ce ating un milion de abonați.

Mai mult decât atât, la două zile după premieră, „UR - Cristiano Ronaldo” a depășit 30 de milioane de abonați, un alt record pentru Ronaldo pe platforma Youtube. La momentul redactării acestui articol, canalul are 48,6 milioane de abonați.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel