UEFA Europa League UEFA a decis! S-a stabilit un plafon pentru prețurile biletelor din cupele europene

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Singura echipă de fotbal din țara noastră care a rămas angrenată în cupele europene este FCSB.



Maxim 60 de euro pentru un bilet din Champions League, achiziționat de suporterii echipei oaspete. 40 de euro în Europa League și 20 în Conference League

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunțat, luni, că a stabilit un plafon pentru prețurile biletelor destinate suporterilor echipelor oaspete în acest sezon al cupelor europene.

Suporterii echipelor oaspete vor plăti maxim 60 de euro pentru un bilet în noul sezon al Ligii Campionilor, un plafon redus care va scădea și mai mult în sezonul 2025/26, a indicat UEFA.

„După consultări ample” cu solida Asociație europeană a cluburilor (ECA) și Asociația europeană a suporterilor (FSE), UEFA a redus prețul maxim de 70 de euro prevăzut de două sezoane pentru fanii echipelor oaspete.

Cluburile gazdă, care obțin bani din vânzarea biletelor, pe lângă banii de la UEFA și din drepturi TV, vor trebui să reducă și mai mult acest plafon în sezonul viitor, la 50 de euro, a precizat forul fotbalistic european într-un comunicat.

Aceeași tendință se aplică și celorlalte două competiții europene intercluburi: în Europa League, biletele pentru fanii echipelor oaspete nu vor putea fi mai scumpe de 40 de euro în acest sezon, apoi de 35 de euro în sezonul 2025/26, față de 45 de euro la ultimele două ediții.

FCSB, campioana en-titre și singura echipă care a rămas în competițiile europene, a obținut săptămâna trecută calificarea în faza principală a Europa League. Astfel, aceasta trebuie să respecte noile reguli impuse de UEFA.

În Conference League, plafonul, deja redus la 25 de euro în sezonul trecut, va fi de 20 de euro în acest sezon și în cel următor.

„Prin introducerea unor politici mai favorabile fanilor, ne continuăm misiunea de a ne asigura că fotbalul rămâne un sport incluziv, în care fanii care călătoresc prin Europa pentru a-și urma echipa sunt apreciați și recunoscuți”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin, scrie Agerpres.

Ce spune Gigi Becali despre biletele din meciul contra Manchester United

Patronul celor de la FCSB a discutat despre duelul din Europa League, cu englezii de la Manchester United. Echipa „roș-albastră” va evolua în opt partide din competiția europeană, meciul cu cei de la Machester fiind programat pe Arena Națională.

FCSB va juca împotriva celor de la Manchester United, Glasgow Rangers, Olympiacos, PAOK, Midtjylland, Qarabag, RFS și Hoffenheim. Dintre acestea, patru meciuri vor avea loc pe teren propriu, iar alte patru în deplasare.

„Eu zic că nu vor fi scumpe biletele. Cât erau? 70, 80 de lei? O să fie dublu (n.r. cu Manchester United). Ce era 60 de lei o să fie acum 120 de lei. Nu e mult. Dacă bagi biletele de acum, într-o zi se vând. Dacă azi le bagi, mâine sunt gata.

Ne face steluța noastră fericiți. Ne face steluța fericiți ca pe vremuri”, a spus Gigi Becali, potrivit Fanatik.

Se pare că Gigi Becali se va încadra în plafonul de 60 de euro, stabilit de către UEFA.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Europa League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel