Superliga Romaniei U Cluj - Dinamo. Liderul înfruntă echipa cu cel mai bun atac. Dinamo, avantaj în meciurile directe

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Universitatea Cluj, liderul la zi al Ligii 1, primeşte vizita celor de la Dinamo, echipa cu cel mai bun atac din campionat. Dinamoviştii au avantaj în meciurile directe. 



Meciul dintre U Cluj şi Dinamo închide etapa a VIII-a din Liga 1, iar ambele echipe sunt în mare formă. Clujenii vin după o victorie lejeră cu Gloria Buzău în deplasare, scor 2-0, în timp ce dinamoviştii au învins în ultima etapă Universitatea Craiova, pe stadionul Arcul de Triumf. 

"Şepcile roşii" sunt neînvinse în sezon actual, patru victorii şi trei remize, rezultate în urma cărora au încheiat etapa precedentă în fruntea clasamentului. De partea cealaltă, bucureştenii au pierdut doar primul meci din acest campionat, 2-3 cu CFR Cluj, după care au urmat trei succese şi trei egaluri.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 97 de ori, de 52 de ori s-au impus bucureştenii, de 22 de ori au câştigat clujenii, iar alte 23 de partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu U Cluj gazdă: 49 de meciuri - 13 succese U Cluj - 15 remize - 21 victorii Dinamo.

Prima partidă a avut loc pe 19 septembrie 1948, U Cluj - Dinamo 1-1. Golurile au fost marcate de Justin Zehan, respectiv Carol Bartha.

Abia în al patrulea duel s-a înregistrat întâia victorie: 4 noiembrie 1951, Ştiinţa - Dinamo 1-2.

Pe 25 octombrie 1953 s-a înregistrat prima victorie izbutită de clujeni, Ştiinţa - Dinamo 4-2. Ardelenii erau antrenaţi de Ştefan Kovacs, cel care tocmai îşi începuse cariera de antrenor. De partea cealaltă, pe bancă era un alt titan al forbalului românesc, Angelo Niculescu.

Două dintre cele trei înfrângeri cu 0-8 în campionat au fost suferite de clujeni în duelurile cu Dinamo (1956, 1998), acesta fiind cel mai sever scor negativ înregistrat de „Şepcile roşii" pe prima scenă.

Cea mai recentă dispută în SuperLiga României: 4 mai 2024, Universitatea Cluj - Dinamo 3-3.

De reamintit că, Ioan Ovidiu Sabău a evoluat ca jucător în tricoul dinamoviştilor timp de două sezoane (1988-1989, 1989-1990), făcând parte dintr-o generaţie de excepţie antrenată de Mircea Lucescu, care a câştigat titlul în sezonul 1989-1990, când a ajuns până în semifinalele Cupei Cupelor, transmite LPF.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel