Grand Slam Turneul de la Roland Garros, perturbat de ploaie. Rafael Nadal joacă împotriva lui Sascha Zverev

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Rafael Nadal joacă în prima rundă a turneului de Mare Șlem de la Paris împotriva germanului Alexander Zverev, pe o arenă plină cu spectatori nerăbdători să îl revadă pe campionul spaniol.



Sinner și Swiatek, în turul următor la Roland Garros

Programul de luni de la al doilea turneu de Mare Șlem al anului a fost perturbat de ploaie, multe dintre meciurile zilei fiind amânate.

Mai exact, șase meciuri de simplu din cadrul competiției masculine au luat startul în a doua zi de la Paris, înainte ca vremea să se înrăutățească, cinci dintre ele fiind suspendate în jurul orei locale 13:00. Totuși, pe terenul Suzanne-Lenglen, acoperișul a fost retractat, permițându-i celui de-al doilea favorit, Jannik Sinner (2 ATP), să câștige cu 6-3 6-3 6-4, în confruntarea din primul tur cu americanul Christopher Eubanks (46 ATP).

De asemenea, și partidele din cadrul competiției feminine au fost amânate pentru moment, poloneza Iga Swiatek (1 WTA) reușind să evolueze în primul tur al turneului de Grand Slam pe care l-a cucerit în trei rânduri. Aceasta a trecut facil de reprezentanta Franței, Leolia Jeanjean (148 WTA), scor 6-1 6-2 (1h 1 min).

Șanse mari ca Nadal să joace ultima dată pe zgura franceză

Campionul spaniol, care a reușit să cucerească de nu mai puțin de 14 ori trofeul de la Roland Garros, joacă pe arena „Philippe Chatrier” în fața germanului Alexander Zverev (4 ATP).

Ultimul meci dintre cei doi s-a încheiat cu victoria lui Nadal, tot în cadrul turneului de Mare Șlem de la Paris, după ce Zverev a trebuit să se retragă din cauza accidentării la piciorul drept, ratând restul sezonului 2022.

Cei doi joacă în condiții speciale pe zgura pariziană, întrucât vremea din capitala Franței preconizează ploaie pentru mai multe ore. Astfel, meciul care a început la ora 16:20 se desfășoară cu ajutorul unui acoperiș retractabil, sub privirile a mii de spectatori care au așteptat cu nerăbdare prezența „Regelui” zgurii la Roland Garros. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel