Tenis Turneul ATP: Rafael Nadal câștigă un meci de 4 ore pentru a avansa în semifinalele de la Bastad

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Rafael Nadal a reușit să ajungă în prima sa semifinală din ATP Tour în doi ani, învingându-l pe Mariano Navone cu scorul de 6-7 (2), 7-5, 7-5 într-un meci extenuant de patru ore, vineri, la Nordea Open din Bastad, Suedia.



Nadal a avut un avantaj de 5-2 în setul al treilea înainte ca Navone, din Argentina, să îi spargă de două ori serviciul pentru a egala setul decisiv la 5-5. Dar Nadal a pierdut doar un punct în ultimele două game-uri pentru a câștiga setul.

Ultima apariție a spaniolului într-o semifinală a avut loc la Wimbledon în 2022. Adversarul său în semifinala de sâmbătă pe zgură va fi croatul Duje Ajdukovic, care a învins pe Thiago Monteiro din Brazilia cu 6-2, 4-6, 6-4. Cap de serie numărul 7, Nuno Borges din Portugalia, se va întâlni cu argentinianul Thiago Agustin Tirante în cealaltă semifinală.

Nadal va avea cel puțin un meci în plus pe suprafața sa preferată înainte de a concura pentru Spania la Jocurile Olimpice de vară de la Roland Garros, mai târziu în această lună. El a câștigat 14 turnee de French Open la Paris.

Hamburg Open

Germanul Alexander Zverev, cap de serie numărul 1, a trecut de cap de serie numărul 8, Zhizhen Zhang din China, cu scorul de 6-4, 6-3 pentru a obține o victorie în sferturile de finală în fața fanilor din țara sa natală.

În semifinale, el se va întâlni cu spaniolul Pedro Martinez, care a înregistrat o victorie cu 1-6, 6-1, 6-4 împotriva argentinianului Francisco Cerundolo, cap de serie numărul 4.

A doua semifinală de sâmbătă va prezenta un meci între cap de serie numărul 5, Arthur Fils din Franța, și cap de serie numărul 3, Sebastian Baez din Argentina. Fils l-a învins pe Holger Rune din Danemarca cu 6-4, 4-1 (retragere), în timp ce Baez a trecut de italianul Luciano Darden, cap de serie numărul 7, cu 2-6, 6-4, 6-4.

Swiss Open Gstaad

Cap de serie numărul 1, Stefanos Tsitsipas din Grecia, a avansat în semifinale cu o victorie de 6-4, 6-3 împotriva italianului Fabio Fognini, cap de serie numărul 7, în doar 68 de minute.

Îl așteaptă în runda următoare un alt italian, cap de serie numărul 6, Matteo Berrettini, care l-a învins pe cap de serie numărul 3, Felix Auger-Aliassime din Canada, cu 7-6 (7), 7-6 (2).

Germanul Jan-Lennard Struff, cap de serie numărul 5, l-a învins pe cap de serie numărul 4, Tomas Martin Etcheverry din Argentina, cu 7-5, 3-6, 6-3. În semifinale, Struff se va confrunta cu francezul Quentin Halys, care l-a învins pe Gustavo Heide din Brazilia cu 6-1, 7-5 într-o confruntare între jucători neantrenați.

Infosys Hall of Fame Open

Cap de serie numărul 2, Marcos Giron, a salvat toate cele trei puncte de break și a avansat în semifinalele americane de la Newport, R.I., cu o victorie de 6-4, 6-1 împotriva australianului Alex Bolt.

Adversarul lui Giron este compatriotul și cap de serie numărul 4, Christopher Eubanks, care l-a învins pe cap de serie numărul 6, australianul Aleksandar Vukic, cu 6-2, 4-6, 7-6 (3). Eubanks și Vukic au servit fiecare câte 13 ași, dar Eubanks a avut un avantaj de 40-26 la puncte câștigătoare.

Cap de serie numărul 3, Alex Michelsen, și deținătorul wild card-ului, Reilly Opelka, se vor întâlni în cealaltă semifinală americană.

Autorul articolului: Tudor Polojan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel