Gimnastică Trio-ul de aur pentru marea performanţă în sport. Diana Bulimar a spus ce le lipseşte tinerilor sportivi

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fosta gimnastă Diana Bulimar, de două ori campioană europeană 



"Într-un fel sau altul mă bucur că s-a întâmplat această crăpătură, că nu am mai avut rezultate. Cred că trebuie să o luăm de la capăt cu tot sistemul. Să avem antrenori care ştiu să antreneze, care se duc la diferite studii. Există atât de multe exemple în străinătate. Cred că am peticit până acum. Trei generaţii, am peticit o echipă. Dar după...", a declarat Diana Bulimar la Arena Sport.ro

Întrebată de ce tinerii sportivi nu reuşesc să facă pasul spre marea performanţă, plecând de la exemplul lui Marian Drăgulescu care s-a calificat la Jocurile Olimpice la 40 de ani, Diana Bulimar a spus că "ai nevoie de ceea ce eu numesc trio-ul de aur: antrenori, sportivi, părinţi. Cred că dacă ceva se rupe acolo, se strică treaba. Dacă copilul nu îşi mai doreşte, una dintre cele două ramuri rămase trebuie să ajute, să îl facă să continue, să treacă peste momentele grele. 

Şi noi am avut pauze, dar am avut coechipierele care ne ajutau. Eu şi Larisa mereu ne-am avut una pe alta, că mereu era una dintre noi lovită. În 2016, când am decis să mă retrag şi să plec acasă, Larisa mi-a spus că nu mă ajută cu nimic. Şi eram operată după accidentarea la tendon". 

Diana Laura Bulimar s-a născut la Timișoara pe 22 august 1995 și a făcut gimnastică de la 4 ani. Le-a avut ca model pe Nadia Comăneci și Andreea Răducan, iar aparatele preferate au fost Solul și Bârna. I se spune Didi, de când a ajuns la Deva și a dat peste alte fetițe cu numele Diana: "Trebuia să ne deosebim într-un fel. Eu am rămas Didi, pentru că eram cea mai mică”, povestește gimnasta care are o înălțime de 1,52 m.

Atipic pentru o gimnastă, Bulimar deschidea de fiecare dată concursurile pentru România: “Nu știu dacă e un avantaj, dar îmi place să fiu prima și să-mi fac treaba cât mai bine”, mai declara aceasta în trecut.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel