Echipa nationala Tricolorii la care a țipat Lucescu, în timpul meciului împotriva Kosovo

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Mircea Lucescu a reușit să schimbe rapid fața echipei naționale de fotbal a României, după doar un meci la cârma "tricolorilor".



În primul joc din noua ediție a UEFA Nations League, România s-a impus categoric în fața Kosovo, scor 3-0, însă, în ciuda rezultatului excelent, selecționerul nu s-a ferit să adreseze câteva reproșuri jucătorilor care nu au urmat indicațiile tactice.

Critici pentru Bancu și Niță în debutul meciului

Deși victoria României a fost convingătoare, Lucescu a avut câteva momente de nemulțumire pe parcursul jocului, în special în ceea ce privește jocul de posesie. Nicolae Bancu, unul dintre fundașii laterali, a fost vizat de criticile selecționerului în primele minute ale partidei. Lucescu i-a reproșat lipsa calmului și dorința de a degaja rapid mingea, în loc să controleze jocul și să păstreze posesia, scrie Fanatik.

„L-am văzut pe Lucescu nemulțumit de Bancu la începutul meciului. Îi cerea să joace mai calm, să pună mingea jos și să nu mai bubuie mingile în față,” a relatat un martor ocular prezent la marginea terenului.

Portarul Florin Niță a fost, de asemenea, subiectul unor observații din partea selecționerului, care i-a cerut să joace mai mult cu fundașii centrali și să evite degajările pripite.

Curaj și inteligență, punctele forte aduse de Lucescu

Jurnalistul Remus Răureanu a subliniat că odată cu sosirea lui Mircea Lucescu, naționala României a demonstrat un fotbal mult mai curajos și inteligent. Echipa nu s-a mai limitat la jocul defensiv, încercând să evite o înfrângere, ci a dominat adversarul printr-o posesie sigură și eficientă.

„Nu mai vedem o echipă care joacă de frică sau care încearcă să obțină un punct. Acum avem o formație care își asumă riscuri, care joacă inteligent și păstrează mingea. Acest curaj și această inteligență vin direct de la Mircea Lucescu,” a declarat Răureanu.

Selecționerul în vârstă de 79 de ani a adus o schimbare majoră în stilul echipei, dând dovadă de calm și stăpânire pe marginea terenului, chiar și atunci când jocul nu mergea perfect.

Mitriță, subiectul unei reacții nervoase a selecționerului

Un alt moment de tensiune a avut loc în finalul meciului, când Alexandru Mitriță, introdus pe teren în minutul 86, a încercat un șut mult peste poartă. Lucescu nu a ezitat să-și arate nemulțumirea față de decizia jucătorului. „Ce să vă mai fac? Ce să îți mai fac?” au fost cuvintele selecționerului, gesticulând vizibil nemulțumit.

Chiar și așa, per ansamblu, Lucescu s-a arătat un lider echilibrat, care a știut să gestioneze meciul și echipa cu o mână de fier, dar calmă, aducând României o victorie importantă în startul competiției.

România, pe drumul cel bun în Nations League

Victoria de la Priștina nu a fost doar rezultatul unei ambiții de moment, ci o demonstrație de știință tactică. Cu o echipă curajoasă și bine organizată, România a reușit să impună un joc de calitate, controlând partida și oferind fanilor speranțe pentru viitoarele meciuri din Nations League.

Lucescu a subliniat importanța inteligenței în fotbal și a recunoscut efortul jucătorilor precum Marius Marin, Andrei Burcă și Radu Drăgușin, pe care i-a lăudat pentru prestația lor excelentă. În ciuda unor mici neînțelegeri și momente tensionate, debutul lui Mircea Lucescu la echipa națională poate fi considerat un succes, oferind o nouă speranță pentru calificarea României în competițiile internaționale.

Autorul articolului: DCSport Team | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel