Superliga Romaniei Trei zile până la reluarea Superligii. Marile întrebări care aşteaptă răspuns în primăvară: ia FCSB campionatul? Se salvează Dinamo de la retrogradare? Care va fi primul antrenor demis?

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
EXCLUSIV
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Superliga României se reia vineri, 19 ianuarie, cu FCSB în fotoliul de lider şi cu Dinamo Bucureşti penultima în clasament. Reuşesc băieţii lui Becali să ia titlul în acest an? Se salvează "câinii"? Cine va fi primul antrenor demis în această primăvară? 



FCSB este lider în clasamentul Superligii, cu 44 puncte, opt mai multe decât CFR Cluj, ocupanta locului al doilea. Este, însă, suficient pentru echipa lui Becali? Odată cu intrarea în playoff, dacă avansul s-ar menţine, FCSB ar mai avea doar 4 puncte în faţă, ceea ce înseamnă că ar fi nevoie doar de un egal şi o înfrângere pentru ca roş-albaştrii să piardă locul 1. 

Vor reuşi roş-albaştrii, cu achiziţiile făcute, să aibă un parcurs constant şi să se menţină lideri până la final şi, astfel, să câştige titlul? Sau vor ceda în faţa CFR-ului sau a altei echipei? 

”FCSB s-a întărit cel mai bine, nu că vreau să mă mândresc. Și așa i-am dat în cap lui Vișan, mai fac și mândrie acum, pierd primul meci. Eu așa cred, vom vedea. Ce au luat ei, am mai vorbit”, a declarat Gigi Becali. 

Dacă Luis Phelipe, Baba Alhassan şi Nana Antwi sunt suficienţi pentru titlu, vom vedea din 19 ianuarie. 

Dinamo, penultima în clasament. Se salvează "câinii"? 

Dinamo Bucureşti a fost preluată de Zeljko Kopic şi a legat două victorii în campionat, chiar în ultimele două etape înainte de vacanţă. Câinii au ca principal obiectiv salvarea de la retrogradare, fiind acum pe penultimul loc în clasament, cu doar 16 puncte. Mai au de recuperat 7 puncte până la locul de baraj, ocupat acum de Poli Iaşi şi au la dispoziţie 9 etape din sezonul regulat şi alte 9 din playout pentru a face asta. 

Poli Iaşi, pe de altă parte, se confruntă cu probleme financiare. Alături de Oţelul Galaţi, ieşenii fac parte din grupul cluburilor care au restanţe la jucători. 

Denis Politic, de la Dinamo, e convins că echipa se poate salva. 

”Suntem mulțumiți din punct de vedere al pregătirii fizice, a fost un cantonament greu și cred că am obținut obiectivul principal: să ne creștem condiția fizică și să fim pregătiți de următorul meci. 

Va fi o partidă grea, bineînțeles, ca orice meci care vine de acum pentru noi. Vom încerca să obținem cele trei puncte și cred că fizic vom suntem destul de bine pregătiți. 

Planul este acela să câștigăm fiecare meci, mergem cu gândul la victorie la fiecare meci. Ne-am unit mai tare ca și grup și din punct de vedere al condiției fizice am crescut foarte mult. 

Asta e o întrebare pe care trebuie să le-o adresați lui Mister sau lui Andrei (n.r. Nicolescu). Noi încercă să ne antrenăm cât de bine putem și în formula care suntem să obținem cât mai multe victorii. Nimic nu este sigur, dar cred că ultimele două victorii ne dau încredere pentru meciul cu Petrolul. Mergem cu încrederea că noi vom câștiga acest meci”, a declarat Dennis Politic la întoarcerea în ţară. 

Rapidul este la 11 puncte de lider şi riscă să îşi piardă portarul titular. Au giuleştenii şanse la titlu? 

Obiectivul declarat al lui Rapid Bucureşti este clasarea pe locurile 1-3 la finalul campionatului. Al doilea obiectiv, câştigarea Cupei României, a fost deja ratat, giuleştenii fiind eliminaţi din competiţie încă din faza grupelor. În campionat, Rapid se află la 11 puncte de liderul FCSB, însă la un singur punct de Universitatea Craiova, echipă aflată pe locul al treilea. 

În plus, giuleştenii au avut o campanie spectaculoasă de achiziţii în această iarnă, reuşind să îi aducă pe Florent Hasani, Borisav Burmaz şi Ermal Krasniqi, dar şi pe Damjan Djokovic. 

La capitolul plecări, însă, Rapid ar putea suferi o pierdere majoră. Horaţiu Moldovan ar fi pe lista spaniolilor de la Betis Sevilla, astfel că giuleştenii ar putea rămâne descoperiţi pe această poziţie. 

CFR Cluj trage la titlu, dar zvonurile despre demiterea lui Mandorlini nu încetează 

Clujenii sunt pe locul al doilea în clasament, la 8 puncte de FCSB, şi au şanse la campionat. Echipa lui Mandorlini a trecut prin mai multe schimbări de efectiv în această iarnă, însă zvonurile despre demiterea italianului nu încetează. Principalul nume vehiculat pentru banca CFR-ului, în cazul unei plecări a lui Mandorlini, este Adrian Mutu, care a declarat, însă, că vrea să antreneze echipa dar că l-a rugat pe Neluţu Varga să nu îi folosească numele ca o sperietoare pentru antrenori. 

"CFR e o echipă care m-ar interesa, pentru că e una care câștigă campionate. Vreau să merg la una care poate să îmi pună în valoare calitățile și eu să pot să am succes cu acea echipă.

E foarte greu să ai o echipă care nu concurează la un nivel la care tu vrei. Eu știu cum e, am fost și la echipă mică și la echipă mare.

Da, e adevărat (n.r. că Ioan Varga l-a dorit de mai multe ori). Cred că, dacă mă dorește cu adevărat, pune mâna pe telefon și mă sună. Știe numărul meu.

I-am mai transmis cândva că, dacă vrea ca eu să fiu sperietoarea tuturor antrenorilor de la CFR, nu prea e ok", a declarat Adrian Mutu. 

Dorinel, criticat că şi-a dus elevii la Vatra Dornei în cantonament, ţinteşte playoff-ul 

Oţelul Galaţi este a doua echipă din Superligă cu datorii la jucători, însă obiectivul pare a fi în continuare clasarea pe un loc de playoff. Gălăţenii sunt pe locul 11 acum, dar sunt la doar 4 puncte de ultimul loc de playoff, ocupat de Farul Constanţa. 

Dorinel Munteanu şi-a dus echipa în cantonament la Vatra Dornei şi a spus că nu a avut buget de cheltuit pe deplasări în Antalya sau Spania. Metodele "neamţului" au fost criticate de lumea fotbalului din România, însă rămâne de văzut dacă au avut sau nu efect. 

Farul Constanţa e campioana, dar pare ieşită din calcule 

După câştigarea titlului sezonul trecut, Farul Constanţa a trecut printr-o scădere evidentă de formă. Aflată doar pe locul 6 în clasament, Farul este la 14 puncte de liderul FCSB şi pare ieşită din calculele pentru titlu. Este clar, însă, că echipa antrenată de Gheorghe Hagi rămâne o candidată serioasă la primele locuri în clasament. 

Eric de Oliveira, acum în staff-ul lui Gică Hagi, a declarat pentru DC Sport că Farul se poate lupta la campionat. Rămâne de văzut dacă Hagi şi compania vor reuşi să ajungă FCSB-ul din urmă. 

Superliga se reia vineri, 19 ianuarie, cu meciurile dintre Sepsi Sf. Gheorghe şi Poli Iaşi şi dintre Rapid Bucuresti şi FC U Craiova. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel