Superliga Romaniei Trei de la U Cluj, trei de la Rapid şi doi de la Dinamo. Cum arată echipa ideală a etapei a VII-a din Liga 1

Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat echipa ideală a etapei a VII-a din Liga 1. Aceasta are trei fotbalişti de la Rapid, doi de la Dinamo Bucureşti şi trei de la Universitatea Cluj, liderul surpriză al campionatului. 



Iată cum arată echipa ideală a etapei a șaptea:

PORTAR

Benjamin Siegrist (FC Rapid 1923) - A fost în zi mare! A apărat şapte şuturi, dintre care trei au fost incluse în categoria super-intervenţii!

FUNDAŞI

Radu Boboc (Universitatea Cluj) - A făcut un joc defensiv fără greşeală. Transferul său se dovedeşte a fi un câştig pentru „Şepcile roşii".

Alexandru Paşcanu (FC Rapid 1923) - Pe lângă evoluţia din defensivă, a înscris golul care a deschis drumul giuleştenilor spre prima victorie din acest sezon.

Dmytro Pospielov (Unirea Slobozia) - A dat siguranţă defensivei prin intervenţiile sale. În plus, a transformat penalty-ul care le-a adus ialomiţenilor trei puncte.

Alexandru Chipciu (Universitatea Cluj) - A dominat flancul stâng. Căpitanul clujenilor şi-a mobilizat colegi, iar la final s-au bucurat împreună de un succes în urma căruia U Cluj a urcat în fruntea clasamentului.

MIJLOCAŞI

Alessandro Murgia (FC Hermannstadt) - Din nou, mijlocaşul sibienilor şi-a arătat clasa! A marcat şi a coordonat perfect jocul echipei.

Eddy Gnahoré (Dinamo București) - Pe lângă golul marcat, a dominat centrul terenului. Este un pilon de bază în sistemul gândit de Kopic.

Damjan Djokovic (CFR 1907 Cluj) - Revenit în Gruia, acolo unde a reuşit cele mai importante momente din carieră, a înscris direct din lovitură liberă un gol care a adus liniştea în tabăra clujenilor.

ATACANŢI

Rareş Pop (FC Rapid 1923) - Titularizat în premieră, a marcat un gol frumos, răsplătind încrederea primită din partea antrenorului. A arătat, din nou, că este unul dintre cei mai promiţători jucători din campionat.

Mamadou Thiam (Universitatea Cluj) - A fost un pericol permanent pentru apărarea adversă. A înscris pentru a doua rundă la rând.

Ahmed Bani (Dinamo București) - Tânărul jucător dinamovist creşte valoric de la meci la meci. A înscris cel mai rapid gol din ediţia curentă.

ANTRENORUL ETAPEI

Željko Kopic (Dinamo București - FOTO) – ”Câinii roșii” s-au impus în derby-ul etapei, continuând parcursul formidabil din acest sezon. Un rol important în revenirea dinamoviştilor îl are tehnicianul croat, cel care, pe lângă partea tehnică predată jucătorilor, a reuşit să formeze un grup unit.

Rapid a obţinut prima victorie din acest sezon la Iaşi, contra lui Poli, scor 2-1, în timp ce Dinamo Bucureşti a învins-o pe Universitatea Craiova, cu acelaşi scor. Este prima înfrângere a oltenilor în acest sezon. 

Universitatea Cluj rămâne una dintre cele două echipe neînvinse în acest sezon, alături de Oţelul Galaţi, şi a urcat pe primul loc al clasamentului, graţie victoriei de la Buzău, scor 2-0, cu nou promovata Gloria. 

Unirea Slobozia a câştigat la Sepsi OSK, adâncind criza de rezultate de la Sf. Gheorghe, în timp ce CFR Cluj a câştigat clar, 3-0, cu FC Botoşani, victorie la care a pus umărul şi Damjan Djokovic, proaspăt revenit în Gruia. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel