Echipa nationala Trebuie sau nu ca Edi Iordănescu să continue la echipa națională? Viziunea lui Mircea Lucescu

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul român în vârstă de 78 de ani a explicat ceea ce trebuie să facă selecționerul echipei naționale a României, Edward Iordănescu.



Contractul lui Edward Iordănescu cu Federația Română de Fotbal a expirat la finalul parcursului echipei naționale la EURO 2024. Chiar dacă a fost învinsă de selecționata Olandei în optimile de finală (0-3), formația condusă de Edi Iordănescu a cunoscut un val imens de apreciere din partea tuturor românilor. Cu toate acestea, viitorul antrenorului la echipa „tricoloră” este incert.

Mircea Lucescu, în calitate de fost selecționer și antrenor cu mare experiență, consideră că Edi Iordănescu trebuie să își continue misiunea la echipa națională, întrucât grupul de jucători format în acest moment este rezultatul muncii sale.

Lucescu: „Merită să fie în continuare selecționerul echipei naționale”

„Eu, dacă aș da un sfat, ar fi să se analizeze foarte serios tot parcursul echipei naționale. Sigur, el (n.r. – Edi Iordănescu) merită să fie în continuare selecționerul echipei naționale. Pentru că e un grup de jucători care a început cu el acum doi sau trei ani și e normal să ducă cel puțin un ciclu de patru - cinci ani.

Orice antrenor care își dorește performanță nu poate să o obțină un an de zile și pe urmă să plece. Acum depinde de ce simte el. Dacă simte că poate face din echipa asta o echipă mai bună, atunci e normal să rămână.

Problema este că noi am creat o imagine frumoasă la tot Campionatul European, imaginea pe care au creat-o prin suporteri a influențat și calitatea jocului echipei naționale, dar și rezultatele”, a declarat Mircea Lucescu.

Secretele unei generații de succes

„România nu poate să fie sub nivelul a ceea ce a fost înainte de 1990, când eram o țară cu un fotbal extrem de avansat. Echipele românești jucau semifinale europene, finală sau câștigau Cupa Campionilor, echipa națională se califica la toate turneele, aceea e valoarea fotbalului românesc.

Eu nu cred în generații, cred în oamenii care lucrează cu acești jucători. Când există un grup de oameni concentrați pe formarea unei echipe naționale puternice, atunci cu siguranță se va ajunge la rezultate. Echipa creează valori, nu valorile creează echipa”, a mai spus Mircea Lucescu, potrivit sportpesurse.ro

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel