Fotbal international Tragedie în fotbal! Uruguayanul prăbușit pe teren a murit la spital. Avea doar 27 de ani

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fotbalistul uruguayan, care a suferit o criză cardiacă pe teren, a murit la vârsta de 27 de ani.



Juan Izquierdo, decedat la 27 de ani

Fotbalistul uruguayan Juan Izquierdo a încetat din viață, marți, la cinci zile după ce a suferit o criză cardiacă în plin meci la Sao Paulo, în Brazilia, a anunțat clubul Nacional Montevideo, citat de AFP.

„Cu mare tristețe noi anunțăm decesul jucătorului nostru iubit Juan Izquierdo”, a transmis formația uruguayană pe rețeaua de socializare X.

„Tot Nacional este în doliu pentru această pierdere ireparabilă. Să se odihnească în pace. Juan, tu vei fi din nou cu noi”, a adăugat clubul.

Fundaşul în vârstă de doar 27 de ani s-a prăbuşit pe terenul arenei Morumbi din Sao Paulo, în minutul 84 al meciului retur din optimile de finală ale Copei Libertadores, în urma unei crize cardiace.

El a fost internat la secția de terapie intensivă a spitalului Albert-Einstein din metropola braziliană, iar medicii au declarat că fotbalistul a suferit „un stop cardiac de origine nedeterminată, secundar unei aritmii”.

În urma acestui accident, toate competițiile au fost suspendate în Uruguay, scrie Agerpres.

„Având în vedere situația delicată de sănătate a fotbalistului Juan Izquierdo, anunțăm decizia noastră de a suspenda activitățile fotbalului profesionist programate pentru acest weekend”, a declarat Asociația pentru drepturile fotbaliștilor profesioniști din Uruguay, Mutual (MUFP), după incident.

În vârstă de 27 de ani, Izquierdo s-a născut în Montevideo, Uruguay. Fotbalistul care a evoluat pe postul de fundaș central și-a început cariera profesională în Uruguay, jucând pentru Club Atlético Progreso, echipă cu care a debutat în prima ligă uruguayană.

După performanțele înregistrate la Progreso, s-a transferat la Danubio FC, un club cu tradiție în fotbalul uruguayan. Pe parcursul carierei sale, Juan Izquierdo a jucat în numeroase meciuri din prima ligă uruguayană.

Juan nu e singurul fotbalist care trece în neființă, după incidente petrecute pe teren

Camerunezul Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a murit în minutul 70 al întâlnirii dintre Dinamo București și Viitorul, pe 6 mai 2016, la șapte minute după ce l-a înlocuit pe Eric Bicfalvi.

Ekeng a căzut pe terenul din „Ștefan cel Mare”, de unde a fost preluat de o ambulanță și a fost dus la un spital din București.

Ivorian Moustapha Sylla a murit pe 5 martie 2023, în timpul jocului, când echipa sa, Racing Club of Abidjan, înfrunta formația FC Sun în Liga Coastei de Fildeș pe stadionul Robert-Champroux.

În vârstă de 21 de ani, el se afla în banda stângă când s-a prăbușit pe teren. Sylla și-a pierdut viața din cauza unui stop cardiac.

Raphael Dwamena, jucător al echipei Ghanei, a murit pe 11 noiembrie 2023, la vârsta de 28 de ani, după ce s-a prăbușit în timpul unui meci al echipei sale, Egnatia, din Seria A a Albaniei, împotriva lui Partizani.

Ghanezul, fost jucător al echipelor spaniole Levante și Zaragoza, a murit la spital după ce s-a încercat resuscitarea sa pe teren. El avea un istoric de probleme cardiace.


Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel