Jocurile Olimpice Totul despre argintul obţinut de România la dublu rame feminin la JO2024. "După ce am terminat cursa, nu mă puteam bucura, îmi era rău"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Roxana Anghel şi Ioana Vrânceanu au câştigat medalia de argint în proba de dublu rame feminin pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris. Roxana Anghel a povestit într-un interviu pentru DC Sport cum s-a desfăşurat cursa, ce a fost în mintea celor două sportive pe parcursul finalei, dar şi ce s-a întâmplat după ce au trecut linia de sosire. 



"Cea mai grea cursă a fost la dublu rame pentru noi. Ne-am dorit foarte mult o medalie, suntem foarte bucuroase că am obţinut-o pe cea de argint. Pe adversarele din Australia şi Olanda le-am întâlnit şi anul trecut la Mondial, atunci am venit pe locul 3. Dar nici noi nu eram în forma maximă, am avut nişte probleme cu mâncarea, cu stomacul, cu răceli. Dar nu ne-am descurajat, ne-am antrenat în continuare. Nu ne-am mai întâlnit apoi la niciun alt concurs. Cu Olanda nu ne-am întâlnit la nicio competiţie anul ăsta. Când le-am bătut în trecut la Europene, ele nu s-au aşteptat deloc la asta. Nu au crezut că le putem ajunge şi le putem depăşi. Şi cred că s-au antrenat foarte tare să plece departe în prima parte, ca să nu le mai ajungem pe final. 

Noi am fost deficitare un pic pe start, probabil ne-au analizat, şi au încercat să joace aşa. Ştiam că suntem puternice, ştiam că putem sta cu ele, dar era greu să le învingem. Iar cu Australia am zis să încercăm. Când am ajuns pe ultimii 500 de metri, am zis că e şansa noastră şi că trebuie să dăm totul, şi aşa am făcut. 

Când am terminat cursa şi am trecut linia de finish, nu mă puteam bucura pentru că îmi era foarte rău. Mă durea capul foarte tare. Am căzut pe spate. M-am întors la Ioana să o felicit şi am căzut pe spate, nu mă puteam ţine. Abia pe podium mi-am revenit puţin şi am putut să mă bucur de medalie. A fost un sentiment care e greu de descris", a declarat Roxana Anghel pentru DCSport. 

Canotoarele române Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame feminin la Jocurile Olimpice de la Paris, după un finiş remarcabil. 

Româncele, medaliate cu bronz la ultimele Mondiale, au început modest şi se aflau pe locul 5 după primii 500 de metri, dar apoi au avansat câte un loc la fiecare punct intermediar (4 la 1.000 m, 3 la 1.500 m), terminând pe locul secund, după ce au devansat Lituania şi Australia.

Aurul a fost obţinut de campioanele mondiale en titre, olandezele Ymkje Clevering şi Veronique Meester, în 6 min 58 sec 67/100. Podiumul a fost completat de Australia (Jess Morrison, Annabelle McIntyre), vicecampioana mondială, cronometrată în 7 min 03 sec 54/100.

Ultima medalie olimpică la dublu rame feminin a fost obţinută de Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, aur în 2008, la Beijing.

"Încă o medalie pentru România! Este incredibil, dar adevărat, iar România trăiește acest vis frumos, astăzi, la Paris! Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au câștigat medalia de argint la dublu rame feminin (W2-). Este ireal de frumos, suntem atât de fericiți! După o cursă nebună, iată că fetele urcă pe podium, obținând a 5-a medalie pentru Romania! Mulțumesc, fetelor, ați fost senzaționale! Mulțumesc tuturor celor care se află în spatele acestor rezultate excepționale!! Hai, România", a scris Elisabeta Lipă pe Facebook. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel