Tenis Topul celor mai de succes tenismeni din istorie

Data actualizării: | Data publicării:
Tenis
Tenis

Tenisul este un sport care pune la încercare atât abilitățile cât și rezistența jucătorilor. Deși la momentul de față competițiile internaționale aduc laolaltă zeci de mii de spectatori avizi de performanța celor mai cunoscuți tenismeni, acest sport nu este tocmai nou. Conform istoricilor, originile acestui joc se găsesc în Franța secolului XII, când călugării din mănăstirile din nordul țării își petreceau timpul lovind o minge însă nu cu o rachetă ci cu palmele, de unde și numele inițial de ”jeu de paume”.



Evident că regulile și, odată cu asta, performanța jucătorilor de tenis au evoluat de-a lungul veacurilor. Iată care sunt cei mai buni tenismeni din istorie.

1.Novak Djokovic

Tenismenul de origine sârbă a câștigat deja 24 de titluri de Grand Slam, ultimul după ce l-a învins pe Daniil Medvedev în finala US Open din septembrie devenind cel mai bun jucător de tenis la momentul actual. Sportivul deține recordul de a fi pe primul loc în clasamentul Grand Slam, timp de 390 de săptămâni la rând, incluzând aici 7 titluri Wimbledon, 4 US Open, 10 titluri Australian Open și multe altele. Djokovic este încă în mare formă și se așteaptă să câștige multe alte titluri.

2.Rafael Nadal

Rafael Nadal, supranumit și ”regele zgurii”, este unul dintre cei mai buni tenismeni. Acesta a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. După ce a reușit să îl descalifice în semifinală pe Novak Djokovic, l-a învins și pe Fernando Gonzalez în două seturi. Acesta a strâns de-a lungul carierei sale de până acum 92 de titluri ATP.

3.Roger Federer

Roger Federer nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru fanii tenisului, fiind unul dintre cei mai buni jucători de tenis din lume. Jucătorul elvețian de tenis a fost clasat pe locul 1 timp de 310 săptămâni la rând și are în palmares 20 de titluri de Grand Slam. Acesta s-a retras din activitatea sportivă în septembrie 2022, după ce a jucat tenis timp de 24 de ani și a performat până la vârsta de 40 de ani.

4.Rod Laver

Rod Laver, supranumit și "Racheta", a fost unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile. Recordurile sale zdrobitoare l-au făcut să fie numărul 1 mondial timp de șapte ani. În schimb, australianului i-a luat șapte ani pentru a deveni profesionist, în 1962 câștigând peste 200 de titluri în cei 23 de ani de carieră sportivă. Acesta a fost introdus în rândul celor mai cunoscuți jucători de tenis din istorie ”The International Tennis Hall of Fame” în 1981.

5.Ivan Lendl

Tenismenul de origine cehă Ivan Lendl s-a făcut cunoscut pentru performanțele sale fizice extraordinare, acesta a ocupat primul loc mondial în tenis timp de 270 de săptămâni în anii ´80. Este unul dintre cei mai buni jucători de tenis din toate timpurile, făcându-se remarcat, de asemenea, pentru calmul de pe teren. Acesta a devenit antrenor în 2011, pregătindu-l pe Andy Murray pentru primele sale titluri de Grand Slam pe care tenismenul britanic le-a câștigat.

Vlad Roibu | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel