Superliga Romaniei Tony da Silva a explicat de ce a plecat, de fapt, de la Poli Iaşi

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

După înfrângerea usturătoare din deplasare cu Hermanstadt, scor 2-6, portughezul Tony da Silva şi-a dat demisia de la Poli Iaşi, echipă pe care o salvase de la retrogradare sezonul trecut. Antrenorul a spus care a fost motivul real. 



"Vreau să spun din capul locului că m-am despărțit în condiții amiabile cu șefii clubului, Cornel Șfaițer și Florin Briaur. Am rămas foarte buni prieteni, vorbim săptămânal. Eu am vrut să plec, pentru că așa sunt eu, nu pot să renunț la anumite valori de viață.

Conducerea a încercat să-mi ofere tot ce am cerut, dar mi-a zis că trebuie să dea afară doi colaboratori din staff-ul meu, un secund și un preparator fizic. Sincer, n-am înțeles de ce. Poate că unii jucători nemulțumiți s-au plâns la conducere, nu știu. Eu ca om, dacă plec să muncesc în altă țară cu niște colaboratori, nu pot să-mi abandonez oamenii pe drum. Nu ar fi corect din partea mea să fac așa ceva. Nu este asta educația pe care vreau să i-o transmis copilului meu. Am un băiat de 10 ani, care vreau să fie corect cu oamenii, așa cum sunt și eu.Problema era că dacă aș fi acceptat decizia de a fie dați afară cei doi colaboratori din staff-ul meu eu nu mai aveam autoritate în vestiar. Jucătorii ar fi simțit că au mai multă putere în fața conducerii decât antrenorul. Nu puteam să permit așa ceva!

Până la urmă, noi ne-am făcut foarte bine treaba. Am reușit în scurt timp să salvăm direct echipa de la retrogradare. Poli Iași a jucat fotbal, inclusiv cu trei dintre echipele mari din campionat, Dinamo, Rapid și FCSB, iar lumea a revenit la stadion. Chiar dacă am fost fundaș, îmi place ca echipele mele să practice un joc ofensiv, să fie protagoniste", a declarat Tony da Silva pentru Fanatik.

Prea mulţi jucători la Poli Iaşi 

Tony da Silva a precizat şi că lotul celor de la Poli Iaşi era prea mare, iar asta transmitea o stare negativă jucătorilor. 

"Lotul era cam numeros. Nouă-zece jucători erau mai mereu în afara lotului când pregăteam jocurile, iar acest lucru nu era bine din punct de vedere emoțional pentru jucători. Am fost și eu fotbalist și știu cum gândesc: ”Dacă la antrenament nu joc, când joc?” Toată starea negativă se transmite în vestiar. Despre această situația am vorbit cu șefii și au înțeles, numai că sunt niște lucruri delicate, jucători sub contract, iar clubul trebuie să-i plătească", a mai spus antrenorul.

Tony da Silva a fost înlocuit la cârma celor de la Poli Iaşi de Emil Sândoi. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel