Fotbal international Toni Kroos, declaraţie controversată despre imigranţii din Germania. "Nu mi-aş lăsa fata să iasă din casă după 23:00"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fotbalistul german Toni Kroos s-a retras din fotbal după ce naţionala sa a fost eliminată de la EURO 2024 în faza sferturilor de finală de către Spania, scor 2-1. 



La câteva zile după meci, Kroos a făcut o declaraţie controversată despre imigraţia din Germania şi spune că ţara sa a devenit mai nesigură decât Spania, ţara în care a jucat fotbal în ultimii 10 ani, la Real Madrid. 

”Dacă aș compara Germania acum cu Spania...am o fată de 7 ani. Când va crește și m-ar întreba cineva dacă aș lăsa-o după ora 23 să iasă în oraș, i-aș spune că aș prefera să o las în Spania decât în Germania.

Germania primește oamenii cu brațele deschise. Campionatul Mondial din 2006 a demonstrat acest lucru, așa cum s-a întâmplat și la Euro 2024.

Mi se pare senzațional, dar nu mai e țara care era acum 10 ani. Există un sentiment de nesiguranță în Germania care e la un nivel mult mai scăzut în Spania. Țara e suprapopulată”, a spus Kroos, invitat în cadrul unui podcast Lanz & Precht, preluat și de rtl.de.

Ulterior, acesta şi-a cizelat declaraţia şi a spus că susţine imigraţia. 

”Eu susțin imigrația o mie la sută, dar cei care se ocupă de destinele Germaniei au subestimat influxul de oameni, care ulterior a devenit de necontrolat.

Este clar că Germania are nevoie de mulți dintre oamenii care au imigrat.

Cu toate acestea, societatea nu a fost pregătită și nu este tolerantă”, a mai spus Kroos.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel