Fotbal international Tom Lockyer, căpitanul lui Luton Town care a făcut stop cardiac pe teren, nu ştie încă dacă va mai juca fotbal. Medicii trebuie să decidă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

La începutul lunii decembrie, fanii lui Luton Town, dar şi toată lumea fotbalului englez, a fost şocată. Tom Lockyer, căpitanul echipei, a făcut stop cardiac în timpul meciului cu Bournemouth. 



Tom Lockyer, căpitanul echipei Luton Town, care a suferit un stop cardiac în timpul unui meci din Premier League la începutul lui decembrie, a anunţat că va consulta cardiologii pentru a decide viitorul său în fotbal, informează AFP.

Fundaşul galez în vârstă de 29 de ani s-a prăbuşit pe gazonul din Bournemouth în timpul meciului de pe 16 decembrie. El a primit îngrijiri la faţa locului, apoi a petrecut cinci zile în spital, unde i s-a implantat un defibrilator cardiac (ICD) pentru a preveni repetarea unui atac de cord, scrie Agerpres.

"Voi face tot posibilul, în orice fel, pentru a ajuta" echipa în lupta pentru a rămâne în elită, a scris duminică Lockyer pe reţelele de socializare. "Rămâne de stabilit în ce măsură, pentru că trebuie să mă întâlnesc cu specialişti în acest nou an", a continuat el.

Căpitanul "pălărierilor" a suferit deja o intervenţie chirurgicală pentru a corecta o fibrilaţie atrială, după ce nu s-a simţit bine în timpul meciului câştigat de Luton împotriva lui Coventry în finala play-off-ului pentru promovarea în Premier League în luna mai.

Fibrilaţia atrială provoacă o frecvenţă cardiacă neregulată şi adesea anormal de rapidă. Luton a indicat că stopul cardiac suferit de Lockyer la mijlocul lui decembrie nu are nicio legătură cu această problemă.

Luton este acum pe locul 18 în campionat, primul retrogradabil, însă a obţinut două victorii importante în cele trei meciuri disputate după accidentul lui Lockyer, care a lăudat "spiritul de luptă" al coechipierilor săi.

El a adăugat că performanţele lor i-au oferit "un impuls atât de necesar" în timpul convalescenţei, la fel ca numeroasele mesaje de sprijin pe care le-a primit în ultimele două săptămâni.

"Să văd bannerele de pe teren, să-mi aud numele scandat (de public) a însemnat foarte mult pentru familia mea şi pentru mine", a scris el, aducând şi un omagiu "eroilor" care i-au salvat viaţa la Bournemouth.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel