Jocurile Olimpice Toate titlurile posibile la tir cu arcul, cucerite de Coreea de Sud!

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Statul sud-coreean și-a terminat evoluția la tir cu arcul de la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august), cucerind nu mai puțin de șapte medalii olimpice la acest sport, dintre care cinci de aur.



Perfecțiune la tir cu arcul pentru sud-coreeni

Coreea de Sud a cucerit toate titlurile la tir cu arcul la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Kim Woo-Jin s-a impus, duminică, în fața americanului Brady Ellison, în finala probei individuale masculine.

Ellison, medaliat cu bronz la JO 2016, a condus în primul set, dar Kim s-a impus în cele din urmă cu 6-5.

Medalia de bronz a revenit altui sud-coreean, Woo-seok Lee, victorios cu 6-0 în fața germanului Florian Unruh în finala mică.

Coreea de Sud a câștigat toate cele cinci probe olimpice la Paris, Kim fiind triplu campion olimpic, după aurul cucerit cu echipa masculină și la echipe mixte.

Kim, care are cinci titluri olimpice în palmares, a devenit cel mai titrat sportiv sud-coreean la Jocurile Olimpice, la egalitate cu alți trei sportivi, scrie Agerpres.

 

Clasament final la individual masculin:

1. Woo-Jin Kim (Coreea de Sud)

2. Brady Ellison (SUA)

3. Woo-Seok Lee (Coreea de Sud)

4. Florian Unruh (Germania)

5. Baptiste Addis (Franța)

6. Mauro Nespoli (Italia)

7. Mete Gazoz (Turcia)

8. Je-Deok Kim (Coreea de Sud).

La Jocurile Olimpice de la Paris, Coreea de Sud a reușit să cucerească titlul olimpic la toate probele de la tir cu arcul, respectiv medalia de aur pe echipe feminin, echipe masculin, echipe mixt și individual feminin, respectiv masculin.

Echipa feminină de tir cu arcul care a câștigat medalia de aur a înregistrat nu mai puțin de 10 titluri olimpice consecutive, începând cu ediția din 1988, desfășurată chiar în capitala Coreei de Sud. Sud-coreencele au câștigat proba feminină pe echipe în anii 1988 (Seul), 1992 (Barcelona), 1996 (Atlanta), 2000 (Sydney), 2004 (Atena), 2008 (Beijing), 2012 (Londra), 2016 (Rio de Janeiro), 2020 (Tokyo) și, în cele din urmă, în 2024, la Paris.

Formația feminină actuală este compusă din toate cele trei sportive care au concurat și în competiția individuală, respectiv Lim Si-Hyeon, Nam Su-Hyeon și Jeong Hyun-Yeong. Echipa masculină este formată din Kim Je-Deok, Kim Woo-Jin și Lee Woo-Seok, în timp ce medalia de aur cucerită la echipa mixtă a fost adusă de către Lim Si-Hyeon și Kim Woo-Jin.

Tirul cu arcul are rădăcini adânci în cultura coreeană, fiind folosit inițial pentru vânătoare și război. Cu toate acestea, abia în a doua jumătate a secolului al XX-lea, tirul cu arcul sportiv a început să se dezvolte în Coreea de Sud.

Jocurile Olimpice de vară, desfășurate la Los Angeles (1984), au fost un punct de cotitură pentru Coreea de Sud, când Seo Hyang-soon a câștigat medalia de aur la individual feminin. Aceasta a fost prima medalie olimpică pentru Coreea de Sud la acest sport, marcând începutul dominației țării asiatice.

Coreea de Sud ajunge pe a șasea poziție în competiția dintre statele lumii pentru medaliile de la Jocurile Olimpice, cu un total de 23 medalii, dintre care 10 medalii de aur, șapte de argint și șase de bronz. 

 

TOP 10 țări din lume, cu cele mai multe medalii la JO 2024:

1. China, 17 (aur), 12 (argint), 9 (bronz) , total 38

2. Statele Unite ale Americii, 14 (aur), 25 (argint), 23 (bronz) , total 62

3. Franța, 12 (aur), 14 (argint), 16 (bronz), total 42

4. Australia, 12 (aur), 8 (argint), 7 (bronz), total 27

5. Marea Britanie, 10 (aur), 10 (argint), 14 (bronz), total 33

6. Coreea de Sud, 10 (aur), 7 (argint), 6 (bronz), total 23

7. Japonia, 8 (aur), 5 (argint), 9 (bronz), total 22

8. Italia, 6 (aur), 8 (argint), 5 (bronz), total 19

9. Olanda, 6 (aur), 4 (argint), 4 (bronz) , total 14

10. Germania, 5 (aur), 5 (argint), 2 (bronz), total 12

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel