Superliga Romaniei Testul la care erau supuşi fotbaliştii care semnau cu Sportul Studenţesc. "Era prima condiţie"

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Foto Freepik

Vasile Şiman, fostul patron al echipei Sportul Studenţesc, a spus care era testul la care erau supuşi toţi fotbaliştii care veneau la club. 



"Era o condiție să poți să rămâi la Sportul. Era o evaluare psiholoigică, cine nu o trecea nu rămânea. Era prima condiție în evaluarea jucătorilor. Sunt cinci elemente esențiale: partea psihologică, cu ea trebuie să începi, partea fizică, tehnică, tactică și partea medicală. Asta dacă sunt anumite lucrurile pe care le poți schimba în structura umană.

Pentru a vorbit despre calitățile unui om trebuie să-l cunoști”, a declarat Vasile Șiman la ProSport Live.

Fotbaliştii nu erau premiaţi cu bani, ci cu... paltoane 

"Au fost pantofi, costume, pantaloni, paltoane. A fost o costumație pentru plecarea în Turcia, primul cantonament din 1999-2000. Edi Stăncioiu poate să confirme oricând. Nu a existat niciodată o plată în natură.

De unde a pornit? La un moment dat, la sfârșitul anului, s-a dat o petrecere și m-au sunat din partea clubului și mi-au zis că sunt unii jucători care nu au cu ce să vină. Salariile erau foarte mici la Sportul, când am venit eu majoritatea era de amatori. Toți puteau pleca. Atunci, în momentul respectiv, l-am trimis pe Tom Cristea la Apaca și a rezolvat problema. De aici s-a născut ideea”, a mai spus Vasile Șiman.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel