Superliga Romaniei Tensiuni în galeria Rapidului! Contestatarii lui Șumudică, amenințati de alți suporteri. Aluzie la Kim Jong-Un

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Părerile despre venirea lui Marius Șumudică pe banca tehnică a echipei sunt divizate în galeria giuleșteană.



Membrii giuleșteni care fac parte din gruparea „Original 1923” au afișat două pancarte ironice la adresa antrenorului Marius Șumudică, în cadrul derby-ului dintre Rapid și Dinamo, încheiat 1-1. Aceștia acuză alți suporteri ai alb-vișiniilor că au fost amenințați de „unii vechi rapidiști” din cauza pancartelor care îl portretizează pe dictatorul nord-coreean, Kim Jong-Un.

„Nu ne lăsăm intimidați de nicio amenințare”

„Libertatea de exprimare este dreptul de a fi tu însuți!

Noi, Original.1923, dorim să clarificăm public și transparent situația actuală. În 2024, manipularea și dezinformarea continuă să fie prezente, inclusiv în rândul suporterilor. Acuzațiile conform cărora am fi fost plătiți pentru a afișa, la meciul cu Dinamo, mesaje controversate care făceau referire la declarațiile din trecut ale lui Marius Șumudică par să facă parte din acest peisaj de dezinformare. În plus, aceste acuzații sunt însoțite de amenințări și intimidări, reflectând presiunile venite din partea unui/unor rapidiști vechi care doresc să manipuleze și să folosească suporterii în interes personal.

Se spune că aceste mesaje ar fi fost afișate fără știrea lui Liviu Ungurean, singurul lider al galeriei. Însă, procedura de acces în stadion cu inscripții implică informarea și aprobarea mai multor persoane, inclusiv un oficial al clubului, un reprezentant al Jandarmeriei și alte persoane implicate în buna organizare a meciului. Din fericire, mulți suporteri și observatori pot distinge realitatea fără a se lăsa influențați de aceste încercări de dezinformare.

Campania de denigrare și amenințările din mediul online au culminat după meciul din Bănie, când același rapidist cu vechime a făcut amenințări și acuzații demne de filme precum „John Wick”, spunând „vă cotropesc” și „vă distrug”. Compararea noastră cu niște interpreți de muzică lăutărească și denigrarea grupului nostru, care de 20 de ani a străbătut continentul pentru Rapid, am făcut greva foamei pentru Rapid și ne-am sacrificat libertatea și sănătatea pentru Rapid, arată că interesele personale primează în fața rapidiștilor care îndrăznesc să aibă un punct de vedere diferit.

Aceste acțiuni sunt inacceptabile și subminează solidaritatea și respectul reciproc, valori care ar trebui să ne caracterizeze pe toți cei care iubim Rapidul.

Poziția noastră este clară și fermă: nu ne lăsăm intimidați de nicio amenințare și nu vom permite ca reputația noastră să fie pătată de acuzații nefondate. Nu vom tolera acuzațiile nefondate aduse la adresa noastră, care au ca unic scop defăimarea; cine are probe concrete, să iasă în față și să le prezinte. În caz contrar, vom considera aceste afirmații ca fiind simple calomnii și vom răspunde în consecință.

Rămânem dedicați susținerii echipei Rapid București, așa cum am făcut mereu, cu corectitudine, pasiune și respect față de valorile noastre.

Noi vom continua să facem ceea ce am făcut și până acum: să încurajăm Rapid București așa cum dorim noi, nu cum vor alții.

Peluza Nord nu este Coreea de Nord.”, au transmis membrii brigăzii Original 1923, pe pagina de Facebook.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel