Jocurile Olimpice Tenismenii ruși care joacă sub steag neutru și cei care refuză participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie - 11 august, iar sportivii ruși și belaruși nu pot juca sub steagurile statelor din care provin.



Medvedev și Aleksandrova joacă sub steag neutru

Jucătorii ruși de tenis Andrey Rublev, campion olimpic la Tokyo în proba de dublu mixt, Karen Khachanov, vicecampion olimpic la simplu, Daria Kasatkina și Anna Kalinskaya se numără printre cei 12 ruși și belaruși care au refuzat invitațiile de a participa ca sportivi neutri la JO 2024 de la Paris, scrie AFP.

Comitetul Internațional Olimpic a publicat, luni, o listă actualizată a sportivilor neutri, în număr de 31, care vor participa la turneul olimpic de la Roland Garros, printre care se regăsesc Daniil Medvedev, campionul de la US Open din 2021, și Ekaterina Aleksandrova (22 WTA).

Din cauza invaziei din Ucraina, sportivii din Rusia și Belarus pot participa la Paris doar ca sportivi neutri, fără steaguri sau imnuri. Sportivii au fost verificați cu atenție de un grup de lucru al CIO pentru a se asigura că nu au nicio legătură cu armată.

Rusia a denunțat restricțiile ca fiind discriminatorii. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că CIO alunecă „în rasism și neonazism”.

Rublev (6 ATP), Kasatkina (12 WTA), Kalinskaya (18 WTA), Karen Khachanov (22 WTA) și Liudmila Samsonova (15 WTA) se numără printre cei care au refuzat șansa de a juca la Paris.

Belarusa Victoria Azarenka, campioană olimpică la dublu și medaliată cu bronz la simplu la Londra în 2012, a acceptat invitația, dar conaționala ei Arina Sabalenka nu a luat încă o decizie. Sabalenka (3 WTA), campioana de la Australian Open, s-a retras de la Wimbledon, luni, din cauza unei accidentări la umăr.

Federația Rusă de Tenis a anunțat încă de luna trecută că Rublev are probleme de sănătate și nu va merge la JO 2024.

JO 2024 au loc între 26 iulie și 11 august, iar turneul de tenis este prevăzut între 27 iulie și 4 august la arenele de la Roland Garros, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel