Tenis Tenismena Sara Maria Popa a fost la academia Mouratoglou şi spune că sportivii de acolo "iau substanţe, dar nu sunt prinşi"

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep

Sara Maria Popa, în vârstă de 18 ani, a ajuns la academia lui Patrick Mouratoglou la vârsta de 12 ani, şi spune că a văzut cum sportivii încep încă de la acea vârstă să ia diverse substanţe interzise. Cu toate astea, spune sportiva, ei nu sunt prinşi pentru că "ştiu când să le ia". 



”Eu îmi doresc să se termine bine, la fel ca fiecare persoană care o susţine (n.r.- pe Simona Halep). Au fost greşeli din ambele părţi. Poate trebuia să fie şi ea atentă, poate trebuiau să fie şi cei de la (n.r.- Academia) Mouratoglou să fie şi ei atenţi, să îi spună exact când trebuie îi dea, poate, acea substanţă.

Nu ştiu detaliile şi nu vreau să intru prea mult. Nu ştim dedesubturile. Există sportivi care iau acele substanţe, numai că nu sunt prinşi pentru că ştiu exact când să elimine substanţa şi ştiu exact când să o ia. Eu, de exemplu, am fost testată săptămânal şi nu am luat niciodată.

Dar nu pot să bag mâna în foc pentru ceilalţi sportivi. Suplimentele sunt diferite de substanţe pe care preparatorii fizici şi medicii de la Academii le dau sportivilor. Suplimentele sunt exact pastilele de zi cu zi pe care fiecare persoană poate să le ia.

Am fost când aveam 12 ani. Am jucat la Academia Mouratoglou. Este adevărat, de la o vârstă fragedă li se dau sportivilor nişte substanţe. La juniori, nu te controlează cei de la anti-doping. Te lasă un pic să mai creşti, să împlineşti 17 ani şi de atunci încep controalele mai intense.

Jucătorii şi părinţii trebuie să fie de acord. Li se dă o foaie şi trebuie să semneze să fie de acord să ia acea substanţă. Prima dată am fost speriată, chiar nu ştiam ce se întâmplă”, a spus Sara Maria Popa, potrivit as.ro.

Simona Halep a fost suspendată pentru 4 ani din toate competiţiile, după ce a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanţă interzisă. La un an după apariţia scandalului, Patrick Mouratoglou a recunoscut că el şi echipa sa i-au spus Simonei Halep să ia un supliment care s-a dovedit a fi contaminat. 

Ion Ţiriac spune că "proba de sânge a Simonei Halep a fost maltratată în România"

"Ce să spun despre Simona, că nu ştiu mai multe decât voi, pentru că nu are voie să vorbească, sau a fost sfătuită să nu vorbească. Însă, având în vedere că acum ştim că proba de sânge a fost oarecum maltratată, să nu-i spun altfel, în România, luată la 5:30 dimineaţa, şi trebuia în trei ore să fie la minus 3 grade, în nu ştiu ce laborator... aia nu ar fi trebuit să fie admisă niciunde. Luată şi după atâta timp", a afirmat Ţiriac la Ateneul Român.

Fost preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ţiriac speră ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv, unde Simona Halep a contestat decizia de suspendare pentru patru ani, să nu judece la fel ca în cazul fostei gimnaste Andreea Răducan, testată pozitiv la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000.

"Şi hai să mai descoperim o treabă. Să sperăm că TAS face o treabă mai bună ca la Sydney, unde a încercat să fie Solomon, şi a luat Andreei Răducan încă două medalii de aur. Să sperăm că acum le vine un pic mintea la cap", a mai spus Ţiriac, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel