Grand Slam Tenismena italiană care se califică în a doua finală consecutivă de Grand Slam

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Turneul de Mare Șlem de la Wimbledon (1 iulie - 14 iulie) își cunoaște prima finalistă.



Paolini se califică în a doua finală de Mare Șlem. Nu înregistrase nicio victorie la Wimbledon până în acest an

Jucătoarea italiană de tenis Jasmine Paolini este prima finalistă a ediției din acest an a turneului de Mare Șlem de la Wimbledon după ce a trecut joi, într-un meci maraton, de croata Donna Vekic, 2-6, 6-4, 7-6 (10/8).

Jasmine Paolini, numărul 7 mondial, a învins-o pe Donna Vekic, locul 37 mondial, după două ore și 50 de minute, aceasta fiind cea mai lungă semifinală feminină din istoria turneului de la Wimbledon.

Paolini devenise marți prima jucătoare italiană ajunsă în semifinalele acestui turneu. Paolini (28 ani), care până în acest an nu trecuse de turul secund la niciun turneu de Mare Șlem, are cel mai bun sezon al carierei, cu optimi jucate la Australian Open și finală disputată la Roland Garros.

Până în acest an, Paolini nu câștigase niciun meci la Wimbledon.

Vekic, în vârstă și ea de 28 de ani, nu mai trecuse până acum de sferturile de finală la un turneu de Mare Șlem, fază pe care a atins-o la US Open 2019 și Australian Open 2023.

Cea de-a doua semifinală, între două câștigătoare de Grand Slam

A doua semifinală a turneului de Grand Slam de pe iarba londoneză le va opune pe kazaha Elena Rybakina (4 WTA), campioana din 2022 de la Wimbledon, și cehoaica Barbora Krejcikova (32 WTA), victorioasă la Roland Garros în anul 2021, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel